Annonce
Esbjerg

Ridderkors til fem byrådsmedlemmer

Familiens hund, Thor, er ret ligeglad med, at hans "hundelufter" nu skal dekoreres. Men han er glad for, at ferietiden levner mere tid til lidt forkælelse. Foto: Kirsten Enevoldsen
Henning Ravn fra Bramming blandt modtagerne af ridderkorset af Dannebrogsordenen.

BRAMMING: Fem medlemmer af Esbjerg Byråd kan se frem til snart at blive dekoreret med ridderkorset af Dannebrogsorden – den ene endda med ridderkorset af Dannebrogsordenen af 1. grad.

Det er byrådsmedlem Preben Rudiengaard (V) fra Ribe, der modtager 1. grads-versionen. Han modtog nemlig allerede i 1990’erne – da han var embedslæge – ridderkorset af Dannebrogsordenen.

De fire byrådsmedlemmer, der efter indstilling kan se frem til at modtage ridderkorset af Dannebrogsordenen, er Henning Ravn (V), Bramming, Jørgen Ahlquist (S), Ribe, Hans Erik Møller (S), Esbjerg, og Henrik Vallø, Esbjerg, fra Borgerlisten.

Annonce

- Vi fik allerede i maj besked om, at tildelingen var på vej. Nu er der så kommet officiel meddelelse. Der er jo procedurer for den slags, siger en sommerklædt Henning Ravn i 30 graders varme på terrassen i Bramming.

En ære

- Og jo. Det må vi da betragte som en ære. Så må vi se, hvornår vi skal over at takke for det. Vi kan jo lave en lille udflugt ud af det, mener Henning Ravn, der første gang kunne kalde sig folkevalgt 1. januar 2001:

- Det var til Bramming kommunalbestyrelse, og det var samme dato som jeg blev stationsleder på politistationen her i Bramming. Bramming Rådhus og politistationen var i øvrigt naboer i Sct. Knuds Allé, så det var jo ret praktisk for mig.

- Jeg blev i Bramming Kommunalbestyrelse valgt som medlem af økonomiudvalget og socialudvalget, og da kommunalreformen i 2006-2007 skulle føres ud i livet, var jeg også med i sammenlægningsudvalget, fortæller Henning Ravn og betegner årene i Sct. Knuds Allé som de mest borgernære.

Annonce

Givtigt netværk

- Da jeg blev valgt til Esbjerg Byråd, var jeg i første periode 1. viceborgmester samt medlem af plan- og miljøudvalget. I to perioder var jeg også formand for udvalget for sundhed & omsorg, og i den nuværende periode har jeg været medlem af udvalget for teknik & byggeri samt udvalget for kultur & fritid.

I to et halvt år var Henning Ravn også medlem af regionsrådet i Region Syddanmark:

- Det var faktisk interessant, og jeg fik opbygget et givtigt netværk inden for især sundhedsområdet – som jeg da stadig har glæde af, siger Henning Ravn, som i det store og hele er tilfreds med kommunalreformen og mener, at ”rumlerierne” om at skille storkommunerne ad igen ”ingen gang har på jorden”:

- På nogle felter er der altså blevet langt mellem borger og myndighed, det må jeg medgive, og på andre områder har det knebet at få pengene med ud i kommunerne, når man fra statens side har udlagt opgaverne. Især bekymrer det specialiserede handicapområde mig. Det er et dyrt og komplekst område, men de familier, der rammes, skal altså behandles ordentligt – ligesom også ældreområdet bør tilgodeses i højere grad.

Overrækkes i august

Ridderkorset er endnu ikke kommet hjem til Bramming, hvor Henning netop har markeret guldbryllup med sin hustru Tove.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) oplyser, at medaljerne overrækkes ved en lille højtidelighed i forbindelse med byrådsmødet i august.


På nogle felter er der altså blevet langt mellem borger og myndighed – det må jeg medgive, og på andre områder har det knebet at få pengene med ud i kommunerne, når man fra statens side har udlagt opgaverne. Især bekymrer det specialiserede handicapområde mig. Det er et dyrt og komplekst område, men de familier, der rammes, skal altså behandles ordentligt – ligesom også ældreområdet bør tilgodeses i højere grad.

Henning Ravn
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ribe-Bramming

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Esbjerg

Superforskeren Julie får børn til at sige nej til alkohol gennem virtuelt festspil

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce