Annonce
SønderjyskE

Forstærkninger til truppen: Riddersholm vil have spillere med erfaring fra toppen

SønderjyskE har sendt spillerne på ferie, og imens arbejder sportschef Hans Jørgen Haysen og cheftræner Glen Riddersholm på at hente nye spillere til truppen. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hvis SønderjyskE skal flytte sig mentalt væk fra rollen som "underdog", kræver det spillere, der ved, hvad det vil sige at spille med i toppen, mener cheftræner Glen Riddersholm.

SønderjyskE: Inden længe åbner sommerens transfervindue.

I SønderjyskE står sportschef Hans Jørgen Haysen for indkøbene, men det sker i et tæt samarbejde med cheftræner Glen Riddersholm.

Riddersholm har tidligere fortalt i JydskeVestkysten, at han ønsker at flå SønderjyskE ud af rollen som "underdog", og det skal transfervinduet gerne afspejle.

- Hvis vi skal forstærke truppen, skal vi have spillere, der har erfaring med at spille med fremme i tabellen. Det er vigtigt at få spillere ind, der kan være med til at flytte mentaliteten, hvis vi skal være mere offensivt tænkende, siger han.

- I mange år har man haft på dagsordenen, at det handler om eksistens og overlevelse. Det tager nogle år at vende den mentalitet. Det kræver mere og andet end en god trup og en frisk udmelding. Der skal lægges lag på.

Annonce

Et skridt op

Glen Riddersholm er i øjeblikket i gang med scoutingen af mulige nye spillere.

- Vi er nødt til at løfte i fælles flok. Vi finder nogle spiltyper og nogle karakterer, som, vi mener, er de rigtige, siger cheftræneren.

- Med det niveau, vi rækker ud efter og vil tage et skridt op, så konkurrerer vi med klubber med store økonomier. Så vi skal være tidligt ude.

- Vi skal finde spillere, der både passer ind i spillestilen og ind i klubben som mennesker. Det er vigtigt for os, for vi vil ikke flytte os væk fra det sønderjyske, der er kendetegnet ved vores værdier.

Forlængelse

Udover eventuelt nye spillere skal SønderjyskE også tage stilling til de folk, der har kontraktudløb om en måned.

Indtil videre har klubben forlænget aftalen med reservemålmanden Nikola Mirkovic. Der er stadig spørgsmålstegn ved Johan Absalonsen, Niki Zimling, Eggert Jonsson og Thomas Juel-Nielsen, som kun har godt en måned tilbage af aftalerne med SønderjyskE.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce