Annonce
SønderjyskE

Riddersholm: - Det er en af de præstationer, hvor jeg har siddet allermest roligt

Glen Riddersholm, SønderjyskE-cheftræner, var irriteret over, at Esbjerg fik lov til at score. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Der var stor glæde at spore hos Glen Riddersholm over, at hans hold går på landskampspause med to sejre på stribe. Men han var træt af, at EfB fik lov til at score.

SønderjyskE: Glæden fyldte mest for Glen Riddersholm efter sejren over EfB, men SønderjyskE-træneren kunne godt pege på ting, han ikke var tilfreds med.

- Det er en god følelse, især når den kommer på baggrund af en god præstation. Finder man luppen frem, kan man altid finde nogle ting, vi skal gøre bedre. Jeg synes, vi skal lukke kampen til 3-0 og 4-0. Vi er det mest modige hold. Vi spiller offensivt. Det er også os, der forsøger med bolden ved jorden at brodere os gennem en stærk Esbjerg-defensiv. De spiller mange lange bolde og meget duelspil. Det kunne man være lidt bekymret for på forhånd med vores tekniske midtbane, men det håndterer vi rigtig flot. Det er en af de præstationer, hvor jeg har siddet allermest roligt i stolen, fordi vi er i kontrol, indtil vi laver et dumt straffespark, sagde han efter kampen.

- Generelt laver vi rigtig gode beslutninger, i defensiven er vi rigtigt solide, og vi er giftige.

Annonce

Unødvendigt mål

Glen Riddersholm vil trods to sejre på stribe ikke gå så langt som til at sige, at SønderjyskE er nået langt, siden han tog over i januar.

- Jeg siger ikke, vi er langt, for det er vi ikke, men vi er kommet et godt stykke. Der er stadig utroligt mange ting, vi kan forbedre, sagde han.

- Vi glæder os over sejren. To sejre i streg, det er mentalt et vigtigt statement i en tæt superliga, hvor der ikke er meget mod generelt i kampen. Det, synes jeg, vi vidste i dag. Det er dejligt, at initiativ og mod bliver belønnet.

Dog var han irriteret over, at EfB fik scoret til sidst, så SønderjyskE ikke holdt nullet.

- Det er noget af det, der pisser mig allermest af, for det er vigtigt at få clean sheets. Og det er helt unødvendigt, at de scorer, fordi vi i et par situationer ikke gør det nødvendige. Det irriterer mig, at Esbjerg skal gå fra banen med en følelse af, at de var tæt på, for de var ikke ret tæt på efter min vurdering, sagde Glen Riddersholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce