Annonce
SønderjyskE

Riddersholm: - Det er en af de præstationer, hvor jeg har siddet allermest roligt

Glen Riddersholm, SønderjyskE-cheftræner, var irriteret over, at Esbjerg fik lov til at score. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Der var stor glæde at spore hos Glen Riddersholm over, at hans hold går på landskampspause med to sejre på stribe. Men han var træt af, at EfB fik lov til at score.

SønderjyskE: Glæden fyldte mest for Glen Riddersholm efter sejren over EfB, men SønderjyskE-træneren kunne godt pege på ting, han ikke var tilfreds med.

- Det er en god følelse, især når den kommer på baggrund af en god præstation. Finder man luppen frem, kan man altid finde nogle ting, vi skal gøre bedre. Jeg synes, vi skal lukke kampen til 3-0 og 4-0. Vi er det mest modige hold. Vi spiller offensivt. Det er også os, der forsøger med bolden ved jorden at brodere os gennem en stærk Esbjerg-defensiv. De spiller mange lange bolde og meget duelspil. Det kunne man være lidt bekymret for på forhånd med vores tekniske midtbane, men det håndterer vi rigtig flot. Det er en af de præstationer, hvor jeg har siddet allermest roligt i stolen, fordi vi er i kontrol, indtil vi laver et dumt straffespark, sagde han efter kampen.

- Generelt laver vi rigtig gode beslutninger, i defensiven er vi rigtigt solide, og vi er giftige.

Annonce

Unødvendigt mål

Glen Riddersholm vil trods to sejre på stribe ikke gå så langt som til at sige, at SønderjyskE er nået langt, siden han tog over i januar.

- Jeg siger ikke, vi er langt, for det er vi ikke, men vi er kommet et godt stykke. Der er stadig utroligt mange ting, vi kan forbedre, sagde han.

- Vi glæder os over sejren. To sejre i streg, det er mentalt et vigtigt statement i en tæt superliga, hvor der ikke er meget mod generelt i kampen. Det, synes jeg, vi vidste i dag. Det er dejligt, at initiativ og mod bliver belønnet.

Dog var han irriteret over, at EfB fik scoret til sidst, så SønderjyskE ikke holdt nullet.

- Det er noget af det, der pisser mig allermest af, for det er vigtigt at få clean sheets. Og det er helt unødvendigt, at de scorer, fordi vi i et par situationer ikke gør det nødvendige. Det irriterer mig, at Esbjerg skal gå fra banen med en følelse af, at de var tæt på, for de var ikke ret tæt på efter min vurdering, sagde Glen Riddersholm.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce