Annonce
SønderjyskE Fodbold

Riddersholm håber på satsende og målsøgende Silkeborg-hold

Glen Riddersholm har planen klar til søndag. Der kommer formentlig til at være en del genbrug fra tirsdagens kamp i Brøndby. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
SønderjyskE spillede dumt og naivt, sidste gang holdet mødte Silkeborg. Det mener cheftræner Glen Riddersholm, og det skal ikke gentage sig søndag.
Annonce

SønderjyskE: Hvis man forventer, at SønderjyskE kommer buldrende frem ad banen søndag mod superligaens bundprop, Silkeborg, så kan man godt allerede nu justere forventningerne.

Glen Riddersholm kommer ikke til at lade sig narre af, at Silkeborg ligger nummer 14.

Han mener ikke, at der venter SønderjyskE en meget anderledes kamp end i tirsdags mod Brøndby.

- Det er faren for os. Mange vil sige, at nu møder SønderjyskE nummer 14 på hjemmebane, og så skal de en hel masse. Faktum er bare, at vi møder et hold, der er i toppen af superligaen i forhold til at have bolden. Så der er mange genkendelige ting fra vores kamp mod Brøndby, siger Glen Riddersholm.

Både Silkeborg og Brøndby er i top fire, når det gælder flest afleveringer og flest succesfulde afleveringer i sæsonen. Trods placeringen i bunden har Silkeborg en gennemsnitlig boldbesiddelse lige over 50. Til sammenligning ligger Hobro, Horsens og EfB på henholdsvis 42, 44 og 45.

- Silkeborg kommer i god form. De vandt over AGF før coronapausen. Inden da fik de uafgjort mod OB og FCK. Og de har lige spillet en tæt kamp mod Nordsjælland, siger SønderjyskE-træneren.

Annonce

Dengang i 2010

Sæsonens første indbyrdes opgør endte 3-3. Riddersholm indikerer, at hans hold vil genbruge en forsigtig og tålmodig taktik fra i tirsdags.

- Vi spillede dumt og naivt, sidst vi mødte Silkeborg. Vi er nødt til at gå klogt, men proaktivt til kampen. Vi kommer ikke til at undervurdere Silkeborg, siger han og nævner, at der også er noget med en statistik med Silkeborg i Haderslev.

Og det er der. De sidste syv gange, Silkeborg har besøgt Haderslev, er det endt med seks udesejre og en uafgjort. Sidste sønderjyske hjemmesejr var i 2010, hvor Kenneth Fabricius scorede et af målene.

Den slags statistik kan man jo bruge, til hvad man synes. Der er ikke mange tråde fra holdene dengang til i dag. I 2010 var Rajko Lekic og Jesper Bech i Silkeborgs startopstilling. Det er de i hvert fald ikke søndag.

Annonce

Fortsæt takterne

Glen Riddersholm er ikke meget for at spekulere i forskellige scenarier efter søndagens kampe. Han vil helst bare forholde sig til kampen mod Silkeborg.

- Vi skal fortsætte takterne fra i tirsdags. Det var en god præstation.

- Silkeborg har en flig af en mulighed for at spille sig væk fra 14.-pladsen. Skal det lykkes, skal de score en masse mål...

- Og det håber jeg da, at de forsøger at gøre, for så er de nødt til at satse og lukke sig op. Nu må vi se, hvordan deres tilgang er. Jeg tror på mit hold og ved, hvad det kan præstere. Det er ikke sådan, at verden går under uanset udfaldet på søndag. Det ændrer ikke noget på præmissen. Vi skal minimum blive nummer tre og helst nummer et eller to i gruppespillet. Det har vi rigtig gode muligheder for uanset udfaldet søndag. Så vi tager det, som det kommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce