Annonce
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg ved ikke engang, hvornår pokalfinalen spilles

Glen Riddersholm kan sagtens få øje på fejl og umodenhed hos egne spillere. Men der er ikke tid til at træne på det i øjeblikket, mener han. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland er ikke et svært hold at spille mod, sagde Glen Riddersholm efter samlet sejr i pokalsemifinalen. SønderjyskE-træneren mener, at holdet kan bruge pokalsuccesen som et mentalt boost i superligaen.

JV i Haderslev: Man kan så godt som aldrig se på Glen Riddersholm efter en kamp, om hans hold har vundet eller tabt. Nøgternt forklarede han efter pokalsejren over FC Midtjylland, at han mente, SønderjyskE havde forberedt sig optimalt.

- Jeg ved godt, at træerne ikke vokser ind i himlen, men vi kan bruge det her som et mentalt boost. Man skal lige knibe sig selv i armen og gentage det for sig selv. "SønderjyskE i pokalfinalen for andet år i streg". For en klub af vores størrelse. Det er historisk, sagde han.

Det er fjerde gang i sæsonen, at SønderjyskE spiller lige op med FC Midtjylland, og det er tredje gang, at holdet vinder. SønderjyskE har tydeligvis godt fat i midtjyderne. Ifølge Riddersholm har SønderjyskE ganske enkelt bare fundet formlen.

Annonce

- Taktisk ved vi bare, hvordan Midtjylland skal spilles. Jeg har den dybeste sympati og respekt for holdet, men det er ikke et svært hold at spille mod. De har masser af individuel kvalitet, men vi har godt fat i dem. Det handler om nogle presmæssige ting, vi har fundet nogle ting, der virker, og det har Midtjylland ikke kunnet finde et modsvar på, sagde han og rettede så fokus mod superligaen.

- Det er ikke mod Midtjylland, at vi skal måle os. Vi skal være stolte og glade og bruge den her kamp til at kigge mod superligaen igen. Jeg ved ikke engang, hvornår pokalfinalen spilles.

- Lige nu handler det om superligaoverlevelse. Det er dagsordenen.

Umodne spillere

SønderjyskE kom foran 3-0, men var presset i slutfasen og indkasserede et enkelt mål. Det var ikke langt fra, at FC Midtjylland scorede igen. Riddersholm kan da også godt få øje på grimme pletter og minusser på sit eget hold.

- Det er ikke svært for mig som træner at finde de fejl og den umodenhed, vi har i nogle faser. Vi har bare ikke tid til at træne det lige nu. Det er noget, spillerne lærer af, sagde han.

I nogle situationer savnede Riddersholm en hård tackling i stedet for et fikst chip.

- Det gør ondt på mig, når vi render rundt og forsøger at chippe bolden. Det giver nogle friløbere. Vi gør det nede i feltet. Det gør især ondt, når vi har en erfaring fra Aalborg, hvor to chip giver to mål til AaB. Det er der, hvor spillerne også skal kigge indad. Der spiller vi lidt skødesløst. Det er en erfaring, jeg håber, vi kan arbejde med. Det er noget, jeg må italesætte som noget af det kritiske i morgen (fredag, red.). Der er rigtig mange ting, vi skal blive dygtigere til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce