Annonce
SønderjyskE

Riddersholm om sin nye forsvarer: - Han har bevist sig på øverste niveau

Med sine knap to meter har Patrick Banggaard (i midten) fra naturens side en fordel i luftspillet. Her har han lige scoret for FC Midtjylland mod AaB i 2016. Den smilende spiller til højre er i øvrigt Rilwan Hassan. De to tidligere FCM-spillere genforenes nu i SønderjyskE. Arkivfoto: Henning Bagger / Scanpix
SønderjyskE's nye midterforsvarer, Patrick Banggaard, og cheftræner Glen Riddersholm vandt guld sammen i FC Midtjylland. Riddersholm ser frem til at have Banggaard i sin trup igen.

SønderjyskE: De kender hinanden udmærket, Glen Riddersholm og Patrick Banggaard, efter de arbejdede sammen et par år i FC Midtjylland. Her var de begge med til at vinde mesterskabet i 2015. Nu genforenes de i SønderjyskE, hvor Riddersholm håber, at nytilføjelsen i truppen kan være med til at tilføre noget vindermentalitet og erfaring fra at spille i toppen.

- Det er en spiller, der har bevist sig på øverste niveau. Han har været med til at vinde DM-guld i Midtjylland, han har været i udlandet. Han er stadig ung. Han er rolig og tager ansvar. Jeg håber, han kan være med til at give noget af den mentalitetsændring, som vi vil forsøge at indføre gradvist.

Patrick Banggaard, der de seneste to år har været omkring både Tyskland, Holland og Cypern, kan nu formentlig se frem til at få lidt mere ro på, efter han har skrevet under på en fireårig kontrakt. SønderjyskE's cheftræner mener, at Banggaard har håndteret den rodløse tilværelse godt.

- Han har lidt været offer for, at der har været nogle trænerskift, som der ofte er i moderne fodbold. Han har været med til at spille nedrykningskampe for Roda, hvor han spillede hver eneste kamp. Det har han lært meget af. Han har været i Cypern, hvor man skal kunne håndtere mange forskellige udfordringer, tror jeg roligt, man kan sige. Det er en modnet, ung mand, der kommer hjem. Men som stadig har et stort udviklingspotentiale, siger Glen Riddersholm.

Annonce

De Ligt var for dyr

Med sine 196 centimeter rager Banggaard godt op i landskabet og har en fordel i luftspillet. Men Riddersholm mener også, han kan være med, når der skal spilles langs jorden.

- Han kan spille det flade spil med fødderne. Det er jo ofte sådan, at vi er nødt til at gå på kompromis med nogle ting her og der. Vi kan jo ikke finde de perfekte. Jeg har spurgt Hans (Jørgen Haysen, sportschef, red.), om vi kunne tage Matthijs de Ligt i Ajax, men det, mente han, lige var et stykke over vores budget, så det endte på Bangggaard. Det er vi godt tilfreds med, i forhold til de kvaliteter han har, selvom de Ligt selvfølgelig også havde været en spændende spiller at arbejde med, fortæller Glen Riddersholm spøgefuldt.

Patrick Banggaard er den anden spiller, SønderjyskE har hentet, siden sæsonen sluttede, som Glen Riddersholm kender fra FC Midtjylland. Den anden er Rilwan Hassan. Men det handler ikke om, at SønderjyskE skal være "mini-Midtjylland".

- Det, vi kigger på, er ikke, om det er nogle, jeg kender. Vi kigger på, om det er dygtige spillere, som passer ind i SønderjyskE-ånden og værdierne og som kan være med til at løfte overliggeren i hverdagen. At det er nogle, jeg har arbejdet med tidligere med succes, er ikke en ulempe. Men vi har også hentet spillere, der ikke har en Midtjylland-fortid. Det handler om at få dem, der er ledige på markedet. Jeg synes, Hans Jørgen (Haysen, red.) har arbejdet sindssygt flot. Vi står med en god trup, der kan gå i gang med træningsopstart 17. juni.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Julebal i Medius: Flere tilmeldte i år

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce