Annonce
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Positiv test skaber enorm uvished

Glen Riddersholm erkender, at den positive coronatest i SønderjyskE skaber usikkerhed og utryghed så kort tid inden pokalfinalen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
En SønderjyskE-spiller er testet positiv for corona og går glip af pokalfinalen på torsdag. Der er ingen nærkontakter i truppen, og derfor tyder det på, at SønderjyskE kan begrænse smitten til én spiller.

Fodbold: Dagens lukkede træning på Sydbank Park er overstået.

Spillerne har forladt den våde bane og griber hver sin frokost fra et rullebord under tribunen.

Ingen går ned i tunnelen.

Annonce

Normalt ville spillerne spise inde i cafeteriet. Under normale omstændigheder ville spillerne klæde om og bade i omklædningsrummet.

De anderledes foranstaltninger og forhold viser, hvor alvorligt man i truppen tager corona. Mandag blev spillerne testet, og tirsdag formiddag fortalte SønderjyskE, at en af testene var positiv. Det viser, at der er grund til at tage det alvorligt.

Men at spillerne i det hele taget står her ved siden af banen tirsdag middag er et godt tegn. For det indikerer, at den spiller, der er smittet, ikke var en del af truppen i Vejle. Derfor er det sandsynligt, at SønderjyskE kan indkapsle smitteudbruddet til en enkelt spiller og undgå at stå i en situation, hvor fem eller ti spillere ikke kan deltage i pokalfinalen torsdag.

SønderjyskE skrev på sin hjemmeside tirsdag formiddag, at der i truppen eller staben ikke var nogen nære kontakter til den smittede spiller, som skal i isolation. SønderjyskE skrev ikke, hvem den smittede spiller er.

Hvis den smittede spiller havde været i truppen i Vejle, havde der med sikkerhed været nære kontakter på holdet, og dermed skulle de også være gået i isolation.

Når ingen andre spillere skal i isolation, kan den smittede spiller altså ikke være en, der var i truppen.

De fleste spillere, der var uden for truppen, er spillere, der normalt ikke ville komme i betragtning til en startopstilling. Men hverken Anders K. Jacobsen eller Rasmus Vinderslev var med i truppen i Vejle, og det kan derfor være en af dem, der er smittet. Er det tilfældet, vil SønderjyskE stå svækket i finalen. Heller ikke Adama Guira eller Philipp Schmiedl var i truppen.

Uvished

Cheftræner Glen Riddersholm lagde efter tirsdagstræningen ikke skjul på, at den positive test forstyrrer forberedelserne til pokalfinalen.

- Grundlæggende ville jeg lyve, hvis jeg sagde, at det ikke giver en enorm usikkerhed og uvished. Fakta er, at alle de timers arbejde, vi har lagt i træningen i dag, kan være overflødige i morgen, når vi får nye testresultater. Så kan vi stå i en ny situation. Så kan vi forberede os onsdag, og så kan vi sidde klokken 18-19 onsdag aften og få et helt nyt udgangspunkt igen. Den uvished er ikke en optimal forberedelse. Det er et scenarie, vi har snakket igennem i dag, sagde han.

Riddersholm påpegede desuden, at den pågældende spiller, som SønderjyskE altså ikke røber navnet på, har gjort, hvad han kan for at passe på.

- Vores tanker går først og fremmest til den spiller, der er testet positiv. Det er forfærdeligt, at en spiller, der har fortjent at spille en pokalfinale, nu er ude. Han har isoleret sig i et sommerhus, men alligevel er han blevet smittet. Det er uretfærdigt for ham, men vi kan ikke gøre så meget ved det.

Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Esbjerg

Efterlyst mand fra Esbjerg er fundet i god behold

Haderslev

Frivillige er klar med en højskole for børn

Vejen

Svindel, korruption eller krænkende adfærd: Nu får kommunen en whistleblowerordning

Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Sport

Sønderjyske nærmer sig dansk sportschef

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Haderslev For abonnenter

Balladen om naturnationalpark i Pamhule fortsætter: - Afslag blev givet på ufuldstændigt grundlag

Annonce