Annonce
Varde

Ridecenter investerer millioner i turister

Fra venstre ses berider Søren Vad, Frands Kristensen og Esther Pieper fra Nymindegab Ridecenter, der ønsker at bygge fire ferie- og kursusboliger.

Turisme: Nymindegab Ridecenter vil opføre fire ferie- og kursushuse til især tyske turister.

Annonce

NYMINDEGAB: Efter 10 år med Nymindegab Ridecenter er indehaveren Frands Kristensen klar til rigtig at slippe tøjlerne og gå galop. Han har søgt Varde Kommune om lov til at bygge fire kursus- og ferieboliger på hver 50 kvadratmeter i forbindelse med ridecentret.

En større millioninvestering som skal ses i lyset af en øget interesse for at holde sin ferie på hesteryg. Især tyskerne er helt vilde med at ride på islænderheste, som i øvrigt går sin sejrsgang i hele Nordeuropa.

- Interessen for islænderheste er eksploderet. Og flere efterspørger at bo her og for at tage sin egen hest med, siger Frands Kristensen.

For i Nymindegab har de noget, som ikke er muligt ret mange steder i Tyskland. Det at kunne ride på stranden og i klitplantager i den salte vestenvind.

- Vi har mange stamkunder. Mange kommer 4-5 i gange i løbet af en uge, fortæller Frands Kristensen.

Kunder som er på sommerhusferie i området.

Han har i dag en mindre lejlighed til udlejning. Men den kan slet ikke opfylde den store efterspørgsel efter en rideferie med både bolig og opstaldningsmulighed.

Da Nymindegab Ridecenter ligger i landzonen, er det nødvendig med en lokalplan. Og den er politikerne i plan og teknik klar til at få lavet.

- Det ligger tæt på turistområdet. Og vi synes, det er et godt tiltag at folk kan tage på ferie med deres hest, siger fungerende formand Connie Høj (V) fra plan og teknik.

Frands Kristensen, der til dagligt er centerleder i Hjulsøgård, forventer, at byggeriet står færdigt næste forår.

Fra venstre ses berider Søren Vad, Frands Kristensen og Esther Pieper fra Nymindegab Ridecenter, der ønsker at bygge fire ferie- og kursusboliger.

Nymindegab Ridecenter

Nymindegab Ridecenter blev etableret for 10 år siden af Frands Kristensen (64). På ridecentret med 60-70 islænderheste er ansat berider Søren Vad (44) og praktikant Esther Pieper (23) fra Dortmund. Sæsonstart til påsken. Om vinteren trænes nye heste op, ligesom der sælges heste til Tyskland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce