Annonce
Varde

Ridecenter investerer millioner i turister

Fra venstre ses berider Søren Vad, Frands Kristensen og Esther Pieper fra Nymindegab Ridecenter, der ønsker at bygge fire ferie- og kursusboliger.

Turisme: Nymindegab Ridecenter vil opføre fire ferie- og kursushuse til især tyske turister.

NYMINDEGAB: Efter 10 år med Nymindegab Ridecenter er indehaveren Frands Kristensen klar til rigtig at slippe tøjlerne og gå galop. Han har søgt Varde Kommune om lov til at bygge fire kursus- og ferieboliger på hver 50 kvadratmeter i forbindelse med ridecentret.

En større millioninvestering som skal ses i lyset af en øget interesse for at holde sin ferie på hesteryg. Især tyskerne er helt vilde med at ride på islænderheste, som i øvrigt går sin sejrsgang i hele Nordeuropa.

- Interessen for islænderheste er eksploderet. Og flere efterspørger at bo her og for at tage sin egen hest med, siger Frands Kristensen.

For i Nymindegab har de noget, som ikke er muligt ret mange steder i Tyskland. Det at kunne ride på stranden og i klitplantager i den salte vestenvind.

- Vi har mange stamkunder. Mange kommer 4-5 i gange i løbet af en uge, fortæller Frands Kristensen.

Kunder som er på sommerhusferie i området.

Han har i dag en mindre lejlighed til udlejning. Men den kan slet ikke opfylde den store efterspørgsel efter en rideferie med både bolig og opstaldningsmulighed.

Da Nymindegab Ridecenter ligger i landzonen, er det nødvendig med en lokalplan. Og den er politikerne i plan og teknik klar til at få lavet.

- Det ligger tæt på turistområdet. Og vi synes, det er et godt tiltag at folk kan tage på ferie med deres hest, siger fungerende formand Connie Høj (V) fra plan og teknik.

Frands Kristensen, der til dagligt er centerleder i Hjulsøgård, forventer, at byggeriet står færdigt næste forår.

Annonce
Fra venstre ses berider Søren Vad, Frands Kristensen og Esther Pieper fra Nymindegab Ridecenter, der ønsker at bygge fire ferie- og kursusboliger.

Nymindegab Ridecenter

Nymindegab Ridecenter blev etableret for 10 år siden af Frands Kristensen (64). På ridecentret med 60-70 islænderheste er ansat berider Søren Vad (44) og praktikant Esther Pieper (23) fra Dortmund. Sæsonstart til påsken. Om vinteren trænes nye heste op, ligesom der sælges heste til Tyskland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];