Annonce
Esbjerg

Rideklubbens protester blev ikke hørt: Rockmusikken kan spille på Vesterlands nye hjemmebane i Rindby

Fanø Vesterland har nu fået lov til at flytte Sommerliv-koncerterne fra centrum af Nordby til et område i landzonen i Rindby. Fotoet er et arkivfoto fra en tidligere Fanø Vesterlandkoncert. Arkivfoto: John Randeris
Stort flertal i Fanø Byråd tillader Sommerliv-koncerter på græsmark i Rindby. Af hensyn til børn og bløde trafikanter spærres vej delvist af.

Fanø: Sommerkoncerterne  på Fanø kommer til at foregå på Fanø Vesterlands nye landejendom i Rindby. Storetoft afspærres for biltrafik fra nord under de 14 Sommerliv-koncerter i juli.

Det bestemte et flertal på byrådsmødet mandag, hvor kun de to konservative  og SF-medlemmet stemte imod dispensation for støjgrænser. Dette mindretal ønsker koncerterne afviklet på en af de pladser på Fanø, som er udpeget til koncerter med høj musik. Samtidig ønsker de at tage hensyn til naboen, Fanø Rideklub, der frygter, at høj musik og festglade mennesker vil skræmme rideskolens heste, så ryttere risikerer at blive smidt af - og skræmte heste kan få skader ved at løbe gennem elhegn.

Fanø Rideklubs formand, Karen Wille, er sammen med bestyrelsen dybt rystet over, at man vil afvikle Sommerliv-koncerterne i Rindby- men også betænkelig ved, at man i fremtiden vil afvikle den store Fanø Vesterland-festival med 5000 deltagere på en stor græsmark ved Vesterland-gården Storetoft 11 i Rindby.

Annonce

- Vi har holdt møde med Fanø Kommune, men fik at vide, at nabohøringen kun går på støjniveauet, men ikke på ryttersikkerhed eller dyrevelfærd, siger Karen Wille.

Hun mener, at forvaltningen og flertallet overhører alle oplysninger fra eksperter som rideklubbens dyrlæge og Hestens Værn.

Rideforbundets juridiske afdeling kontaktes

- Vi vil nu tage kontakt til Dansk Rideforbunds juridiske afdeling for at arbejde videre på at få flyttet koncerterne, siger rideklubbens formand, der frygter for rock og fulde folk i landzone-området.

Borgmester Sofie Valbjørn (Alternativet) erklærede sig inhabil i sagen og deltog ikke i behandlingen under byrådsmødet. Hun sidder i bestyrelsen for Fanø Vesterland.

Sagen endte i byrådet, fordi et flertal i ENT-udvalget stemte for en dispensation for støjgrænserne i området og dermed accepterede koncerterne i Rindby. Herefter standsede konservative og SF den beslutning og sendte den i byrådet.

Viceborgmester Erik Nørreby gav i byrådssalen Christian  Lorenzen (K) ordet, for at han kunne motivere, at den skulle behandles i byrådet.

Og det gjorde Christian Lorenzen ud fra ønsket om at placere koncerterne på en af de pladser, som er beregnet til koncerter og samtidig skåne rideklubben for en urimelig støjgene.

Annonce

Fanø Lokalliste stemte med byrådsflertallet

Sagen endte dermed med, at konservative og SF's ændringsforslag blev nedstemt i byrådet, mens alle andre stemte for dispensation for støjgrænserne  - også Fanø Lokalliste, som ellers indtil Kristine Kaas exit fra byrådet typisk har stemt med K og SF. Hendes suppleant, Henning Kjærgaard, har flere gange undladt at stemme sammen med K og SF i ENT-udvalg og enkelte gange indtaget særstandpunkter ved at undlade at stemme i byrådet.

Noget som måske indikerer, at mindretalsgruppen med to konservative, en SF'er og Fanø Lokallistes to medlemmer kan være på vej i opløsning, så mindretalsgruppen op til kommunalvalget til efteråret risikerer at bestå af tre og ikke fem byrådsmedlemmer.

Merete Engsted fra Fanø Lokallisten forklarede, at lokallisten stemte sammen med flertallet og ikke sammen med SF og konservative, fordi man ikke ønsker, at et afslag til dispensation skal medføre, at koncerterne ender i Hovedgaden i Nordby, som det først var planlagt.

Men nu kan musikerne gøre klar til at spille ved Vesterlands stråtækte ejendom, som foreningen selv betegner som dens fremtidige "hjem".

Imens må rideklubben flytte deres heste væk fra koncertpladsen i de 14 dage musikken larmer, ligesom det er spørgsmålet, om udendørs ridning kan lade sig gøre i den periode.

Om det også vil blive sådan i fremtiden, vil erfaringerne fra Sommerliv-koncerterne vise.

Sommerliv-koncerterne

Der gives tilladelse til:

  1. at der skal spilles musik med PA-anlæg og hvor al lydfremførelse sker elektrisk forstærket gennem højttaleranlæg og at der vil blive spillet musik  den 12. juli til 25. juli kl. 19.30-21.30.
  2. at der vil være lydprøver fra kl. 15.30-16.30 på samme dage.
  3. at der i en afstand på op til ca. 50 meter fra koncertscenen lejlighedsvist kan være en overskridelse af Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for støj.
Annonce
Esbjerg For abonnenter

B&O-kongen hyldet: Annette Heick for fuld musik ved stor reception

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Team Esbjerg For abonnenter

Det måtte Brest eller bære: Team Esbjerg formåede ikke at levere på øverste niveau

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Billund

Hotel Propellen er blevet solgt: Skifter ejer den 1. oktober

Haderslev For abonnenter

Kandis-sang og hunden Rocky reddede René fra at tage sit eget liv

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

Annonce