Annonce
Kolding

Rift om billetter: Gratis ferieaktiviteter for børn er et stort sommerhit

Her på Harteværket har man hver dag 25 gratis børnebilletter at dele ud af til børn fra Kolding. Billetterne bliver brugt hver dag, og projektchef Cecilie Røner håber, at de er med til, at flere lokale får øjnene op for, at Harteværket er et udmærket udflugtssted i Kolding. Arkivfoto: Jacob Schultz
Denne sommers muligheder for at komme gratis i svømmehallen, klatrepark og til Harteværket har trukket mange børn til.
Annonce

Kolding: De gratis entrébilletter, som i kølvandet på coronanedlukningen stilles til rådighed for børn og unge fra Kolding i denne sommerferie, er i stor stil blevet revet væk i løbet af den første måned af skoleferien.

Sådan lyder den enslydende melding fra Funky Monkey Park, Harteværket og Slotssøbadet. Disse tre steder er alle en del af det særlige efter-corona ferieprogram, som Kolding Kommune i juni fik i alt 3,5 millioner kroner til fra regeringen, og som blandt andet har til hensigt at give børn, der ellers ikke ville få så mange oplevelser i deres sommerferie, mulighed for sjove, anderledes aktiviteter.

I Slotssøbadet og Kongeåbadet i Vamdrup har man i alt 175 gratis billetter at dele ud af per dag, på Harteværket er antallet 25 om dagen, og hos Funky Monkey Park aftalte man oprindeligt med kommunen, at man i løbet af ferien kunne lukke 300 lokale unge mellem 12 og 17 år gratis ind. Dette tal har man dog allerede nået, og derfor er antallet af gratis billetter nu sat op til i alt 400 styk.

Annonce

Kontakt med nye målgrupper

- Ordningen har kørt rigtig fint, og vi er glade for al den omsætning, vi kan få i øjeblikket. Jeg vil tro, at vi kommer i kontakt med nogle mennesker, vi ikke har haft kontakt med før, og som ikke har været her før. Mange bliver måske overrasket over, hvor stort og godt det er, siger Søren Madsen, ejer af Funky Monkey Park i Kolding.


Folk i Kolding får øjnene op for os og finder ud af, at man sagtens kan cykle eller gå herud.

Cecilie Røner


En billet til tre timers basisklatring, som de gratis billetter også giver adgang til, koster normalt med onlinerabat 289 kroner, når man er fyldt 12 år.

På Harteværket bliver de 25 gratis billetter revet væk de dage, hvor vejret er nogenlunde. Står den på regnvejr, er der næsten ingen gæster, og så lægger man de gratis billetter over til de næste dage.

- Vi er meget glade for, at de bliver brugt, og jeg synes, det er et rigtig godt tilbud til Koldings børn og unge, siger projektchef på Harteværket, Cecilie Røner.

Her sparer man en børnebillet til 35 kroner, når man kan få en gratis billet.

Gratis aktiviteter

  • For at benytte sig af de gratis aktiviteter i Kolding til børn og unge, skal man fremvise sygesikringskort ved fremmøde for at dokumentere, at man bor i Kolding.
  • I Slotssøbadet skal man være mellem 6 og 17 år for at få en gratis billet. Er man under 10 år, skal man være sammen med en voksen.
  • I Funky Monkey Park skal man være 12-17 år for at komme gratis ind.
  • På Harteværket kan man få en gratis billet, hvis man er mellem 0 og 17 år.
  • Alle landets kommuner har fået penge til ekstraordinære sommeraktiviteter i år.

Cecilie Røner er ikke i tvivl om, at Harteværket på længere sigt kan få gavn af perioden med gratis børnebilletter.

- Pludselig kommer der en opmærksomhed på os, og folk i Kolding får øjnene op for os og finder ud af, at man sagtens kan cykle eller gå herud, og at vi ligger tæt på byen, siger hun.

Annonce

Trængte familier får en mulighed

Også i Slotssøbadet og Kongeåbadet langer man stort set hver eneste dag alle de 175 gratis billetter ud, og direktør Otto Skak fortæller, at ordningen er blevet rigtig godt modtaget.

- Vi kan blandt andet mærke, at der er nogle børn fra familier, der ikke ellers har overskud til at komme i svømmehallen, som kommer her. Vi har også oplevet, at nogle børn bliver glade for svømning, så vi har udleveret kontaktinformation til svømmeklubben i Kolding eller Vamdrup til dem, siger Otto Skak.

De gratis billetter til svømmehallerne i Kolding og Vamdrup fortsætter med at blive udleveret, indtil skolernes sommerferie slutter.

I Slotssøbadet koster en billet til børn mellem 3 og 14 år 43 kroner, mens den derefter koster 68 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce