Annonce
Tønder

Rift om sommerhuse: Flere skal leje ud

Bureauchef for Sol og Strand på Rømø, Hanne Meyer, håber, at flere vil overveje at leje deres sommerhus ud.Pressefoto
En del sommerhusejere lejer ikke sommerhuset ud til turister. Det vil udlejningsbureau nu forsøge at lave om på.
Annonce

Tønder Kommune: Over halvdelen af sommerhusejerne i Tønder Kommune lejer deres sommerhus ud til turister. Alligevel er der stadig mangel på sommerhuse til udlejning - især i højsæsonen. Det har fået udlejningsbureauet Sol og Strand til at gå i offensiven.

- Vi gør det mere fleksibelt at udleje sit sommerhus, forklarer bureauchef hos Sol og Strand på Rømø, Hanne Meyer, i en pressemeddelelse.

I øjeblikket er der, ifølge de seneste tal fra Feriehusudlejernes Brancheforening, i alt 2041 feriehuse i Tønder Kommune, og heraf udlejes de 1229. Der er altså knap 800 sommerhus-ejere, som udlejningsbureauet gerne vil overtale til at leje sommerhuset ud.

- Man kan gratis komme i gang med udlejning hos os, og vi har med et kort opsigelsesvarsel gjort det let at komme ud af samarbejdet igen, hvis man finder ud af, at det ikke er noget. Endvidere kan man hos os selv benytte sit hus i en del af højsæsonen. Vi håber, at disse initiativer bevirker, at flere får lyst til at prøve udlejning hos os, fortæller Hanne Meyer.

Annonce

Økonomisk gulerod

Administrerende direktør fra Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Larsen, hilser tiltaget fra Sol og Strand velkommen, for det er afgørende at få flere feriehuse i markedet til at dække efterspørgslen i højsæsonen, mener brancheforeningen. - Vi har i Danmark omkring 40.000 huse til udlejning men hele 160.000 huse, der ikke udlejes, og dette tiltag kan forhåbentlig være medvirkende til, at flere får mod på at afprøve udlejning, siger han i pressemeddelelsen. Carlos Villaro Larsen tilføjer, at den manglende interesse formentlig også skyldes, at mange ikke har fået øjnene op for den økonomiske gulerod, der ligger i udlejning.

- I 2020 er de første 41.800 kroner af lejeindtægten skattefrie, og desuden reduceres den resterende lejeindtægt med 40 procent før beskatning, så det er en god forretning at leje ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce