Annonce
forside

"Rig på natur" fremfor "Rig på tur"

Læserbrev: Ifølge læserbrevene i JydskeVestkysten har sloganet "Rig på tur" skabt stor usikkerhed om, hvad sloganet betyder og dermed spild af 250.000 kroner.

Meget tyder på en fremtid, hvor vi bliver hovedansvarlige for vores helbred i stedet for patientbehandling, og hvor vi forskyder fokus fra behandling til forebyggelse.

David Gessner, forfatter og professor på University of North Carolina Wilmington siger i "Natur & Miljø" 2016: "Det er forbløffende, hvad forskningen kan fortælle os om, hvad naturen gør ved vores hjerner. Den gennemgående konklusion er, at naturen har en sund effekt på os, både fysiologisk og psykologisk".

For mig at se bør sloganet ændres til "Rig på natur", fordi naturen helbreder, forebygger og gør mennesker gladere. "Det er meget veldokumenteret, at natur især har en meget stor effekt på stress, angst og depression" siger psykoterapeut og cand. mag. i psykologi Lone Holm Feddersen. Og professor David Gessner udpeger naturen som modgift til det moderne liv, og som kan udrette mirakler i vores hjerner.

Derfor er 250.000 kroner på sin plads til et slogan, som peger på, at Tønder kommune har naturrigdomme, som helbreder, forebygger og gør mennesker gladere.

Jeg har været til idehøring hos konsulentfirmaet Aros, der har udarbejdet forslaget til Tønder kommunes slogan. Og det er ikk' så ring' endda, men det er vigtigt at få fokus på ture i naturen til forebyggelse af vores helbred.

"Rig på natur" - står for reklamen af Tønder kommune som natur. Og det er den perfekte tur, som Tønder kommune kan tilbyde, og derfor skal vi ikke undervurdere den betydning, som 250.000 reklamekroner har.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce