x
Annonce
forside

Rig på reaktioner: Borgmesteren er overrasket over slogan-debat

Borgmester Henrik Frandsen har været i mange landsdækkende medier henover weekenden, efter Vækstråd Tønders nye slogan "Rig på tur" blev offentliggjort i sidste uge. Foto: André Thorup

Det er kommet bag på borgmesteren, at Vækstråd Tønders 250.000 kroner dyre "Rig på tur"-slogan har skabt så meget omtale i den landsdækkende presse. Han havde forventet, at sloganet ville skabe debat, men ikke at det ville afføde så mange kommentarer.

Tønder: - Endnu engang tak for at gøre kommunen til grin i hele Danmark.

Det er blot en af de kommentarer, der har stillet spørgsmålstegn ved Vækstråd Tønders brug af 250.000 skattekroner på sloganet "Rig på Tur".

Siden sloganet kom frem i sidste uge, har historien spredt sig langt ud over kommunegrænsen og fået internettet til at koge over med kommentarer, hvor hovedparten har ytret sig negativt.

- Jeg havde da foretrukket, at alle havde klappet i hænderne over sloganet. Når det er sagt, så havde jeg forventet en debat, men ikke i det omfang, vi nu har set. Man skal huske på, at det typisk er dem, der synes, at det er en dårlig idé, der skriver kommentarer på de sociale medier, siger Henrik Frandsen (V), der er formand for Vækstråd Tønder og borgmester i Tønder Kommune.

Annonce

Jeg havde da foretrukket, at alle havde klappet i hænderne over sloganet. Når det er sagt, så havde jeg forventet en debat, men ikke i det omfang, vi nu har set.

Henrik Frandsen, borgmester i Tønder Kommune.

Vist Tønder frem

Den massive omtale i flere af de landsdækkende medier er borgmesteren glad for, selvom han havde håbet, at omtalen var mere positiv.

- Selvom jeg godt kunne have tænkt mig, at omtalen var mere positiv, så har vi fået en lejlighed til at vise Tønders gågade frem i et langt nyhedsindslag lørdag aften på TV2 og været med i en lang række andre landsdækkende medier. Dermed ved Danmark nu noget om os, opgaven bliver så fremadrettet at vise, hvilke tur-oplevelser, folk kan få i kommunen, siger Henrik Frandsen (V).

Erhvervs- og udviklingsdirektør i Vækstråd Tønder, Lene Grønning, der har været med til at bestille sloganet og det bagvedliggende arbejde, mener ikke, at dækningen i den landsdækkende presse har haft nok nuancer.

- Jeg kan godt se, at det er en god overskrift, at vi har brugt 250.000 kroner på tre ord, men de har ikke nogen indsigt i, hvad vi har fået for de penge. Det lyder som om, at vi kun har fået en mail med tre ord, og det synes jeg er unuanceret. Vi har derimod fået en masse bagvedliggende arbejde og en stor platform, som skal rulles ud, men det har der ikke været nogle journalister, der har spurgt ind til, siger hun.

Glad for debat

Den store omtale af slogannet har fået mange til at brygge deres egne kreative slogans til kommunen.

- Besøg os, så bli'r du Tønder, skrev Martin Skafte Møller.

- Kommunalbestyrelsen har været på druktur. Det er godt nok en nedtur af en røvtur. De fortjener en rusketur uden gårdtur, skrev Ketil Wathne Rasmussen.

Sådan lød nogle af kommentarerne på de sociale medier.

Borgmesteren i Tønder Kommune er godt tilfreds med, at nogle af de kritiske kommentarer på de sociale medier har taget slogannet til sig.

- Det er positivt at se, at kritikerne har forholdt sig til sloganet. Jeg er glad for, at mange mennesker selv har valgt at digte videre på sloganet og kommer med deres egne bud på, hvad en tur kan være, også selvom det ikke nødvendigvis er i en positiv sammenhæng, siger borgmester Henrik Frandsen (V).

Det er skatteborgerne i Tønder Kommune, der har finansieret det nye slogan, og det er endnu ikke besluttet, om kommunen har tænkt sig at gøre brug af det. Det er noget, der bliver besluttet af kommunalbestyrelsen, hvor punktet er på dagsordenen den 25. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce