Annonce
Udland

Rigmand Elon Musk frikendt for at ærekrænke huledykker

Apu Gomes/Ritzau Scanpix
Tesla-chefen ærekrænkede ikke en britisk dykker, da han sidste år kaldte ham en "pædofil fyr", afgør domstol.

Der var ikke tale om ærekrænkelse, da rigmanden Elon Musk sidste sommer kaldte en britisk dykker for en "pædofil fyr".

Det har en distriktsdomstol i Los Angeles i USA fredag afgjort.

Musk, der er administrerende direktør for elbilfirmaet Tesla, skrev ordene i juli sidste år på twitter, hvor han har 22 millioner følgere.

De var rettet mod den britiske dykker og huleekspert Vernon Unsworth, som ledede en redningsmission, der gik ud på at redde 12 thailandske fodbolddrenge og deres træner ud af en grotte.

De var blevet fanget flere kilometer inde i grotten, da den blev oversvømmet.

Redningsaktionen fik international opmærksomhed, og Elon Musk ønskede at hjælpe børnene. Han tilbød at stille en miniubåd fra sit raketselskab SpaceX til rådighed, så den kunne hente børnene ud af hulen i Thailand.

Unsworth svarede på CNN, at Musk kun var ude efter positiv omtale, og at han kunne "stikke sin miniubåd op der, hvor det gør ondt". Miniubåden var ubrugelig til formålet, mente han.

Den kommentar fik Musk til tasterne.

- Vi vil få en miniubåd hele vejen til hule fem uden problemer. Undskyld, pædo-fyr, du bad om det, skrev han på Twitter som svar på udtalelserne.

Beskeden har han senere beklaget.

- Det var et uprovokeret angreb på et godmodigt forsøg på at redde børnene.

- Jeg var oprevet. Det var forkert og fornærmende, så jeg fornærmede ham tilbage, sagde rigmanden til de seks nævninger under sagen.

Tesla-ejeren har også inden retssagen undskyldt for sin besked på Twitter, som fik Unsworth til at kræve 190 millioner dollar - knap 1,3 milliarder kroner - fra Elon Musk for den skade, som dykkeren mener, at hans omdømme har lidt på grund af kommentaren.

Det var en lettet Elon Musk, som efter frifindelsen udtalte sig til de fremmødte journalister.

- Min tro på menneskeheden er blevet genoprettet, sagde han blandt andet.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Esbjerg

Gasolin-guitarist udstiller i Esbjerg

Annonce