Annonce
Erhverv

Rigsadvokat renser a-kasses fyrede direktør

Alle sigtelser mod Michael Valentin, tidligere direktør i Akademikernes A-kasse, er frafaldet.

Michael Valentin, tidligere direktør for Akademikernes A-kasse, skal ikke stilles for retten for at have overtrådt straffeloven.

Det konkluderer Rigsadvokaten efter at have set på en sag, hvor Michael Valentin har været anmeldt for blandt andet at have modtaget returkommission i form af vinrejser.

- Alle anklager mod Michael Valentin er frafaldet.

- Både Københavns Politi og Rigsadvokaten har behandlet sagen og konkluderer, at der ikke er fundet grundlag for at rejse tiltale, siger Hanne Rahbæk, forsvarsadvokat for Michael Valentin, i en pressemeddelelse.

Den tidligere direktør for a-kassen har også været anmeldt for betalte middage i sin private villa på Frederiksberg og en privat fødselsdagsfest i a-kassens lokaler.

Heller ikke disse anklager og politianmeldelser har givet grundlag til nogen straffesag mod Michael Valentin, lyder det fra hans advokat.

- Jeg er derfor heller ikke overrasket over den øverste juridiske myndigheds afgørelse. Det er en entydig renselse af min klient. Han kan nu lægge sagen bag sig.

- Afgørelsen fra Rigsadvokaten er i tråd med, hvad Michael Valentin hele tiden har fastholdt; han har ikke begået nogen former for ulovligheder.

- Han har ingen yderligere kommentarer og glæder sig nu bare til at holde jul i fred sammen med familien, siger Hanne Rahbæk.

Michael Valentin blev i september sidste år fyret som direktør i a-kassen.

Nogen egentlig årsag til fyringen er ikke blevet lagt frem i offentligheden.

Efter fyringen er det kommet frem, at han blandt andet skal have modtaget dyre vinrejser fra a-kassens faste leverandør, Sigurd Müller Vinhandel.

Michael Valentin har selv erkendt sjusk. Men han har også afvist, at der er foregået noget kriminelt.

Akademikernes A-kasse har oven på forløbet understreget, at man vil arbejde på at sikre, at lignende forhold ikke gentager sig.

A-kassen har cirka 245.000 medlemmer. Det gør a-kassen til landets største for akademikere.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce