Annonce
Esbjerg

Se billederne: Rigtige børn har våde sokker og skidt i ørerne

Den ene ren, den anden helt mudret til. De to søskende Mikkeline og Valdemar Bilager kastede sig søndag ud i forhindringsløbet SEPE Kids Challenge. Begge elsker de sport, og Valdemar lader sig på ingen måde bremse af, at han har en alvorlig sukkersyge, diabetes 1. Foto: André Thorup
Det krævede sit barn at kaste sig ud i SEPE Kids Challenge i går, men der var ikke megen tøven hos børnene, selv om turen bød på både muddersvømning under bildæk og at gå på line over vand. Niårige Valdemar Bilager trodsede sin type 1-diabetes og tog med storesøster ud til ekstremløbet.

ESBJERG: Der var mudderpøle så store, at Gurli Gris var blevet grøn af misundelse. Og børn så tilsølede af at dykke ned i herligheden, at de var lige til en vaskepulverreklame.

SEPE Kids Challenge, som er lillebroren til de voksnes ekstremløb SEPE Xtreme Challenge, sendte søndag årets modige Esbjerg-børn ud på en manddomsprøve. Igen lagde Guldager Idrætscenter græs til forhindringsløbet, som for de 6-9-årige børn var tre kilometer langt, mens de 10-15-årige tilbagelagde fem kilometer.

Og vel at mærke langt fra fem kilometers løb ud ad landevejen. Forhindring efter forhindring mødte de ivrige børn, som både gik på line over vand, svømmede gennem mudder, kastede sig ned ad en glidebane med skum og en lang række andre fysiske udfordringer.

11-årige Mikkeline Bilager var sammen med sin niårige lillebror, Valdemar Bilager, dukket op for andet år i streg.

- Det var megasjovt sidste år. Jeg elsker noget, der er lidt vildt, og det gør mig ikke noget at blive beskidt, smiler Mikkeline Bilager, mens hestehalen stadig er pæn og T-shirten stadig hvid.

Med andre ord: Inden hun er spænet ud over stepperne.

Inden løbet blev det i højttaleren nævnt, at nu skulle forældrene huske, at det var børnenes løb og ikke deres. Alligevel kunne enkelte forældre ikke dy sig for at løfte lidt på de tunge bildæk, som deres børn skulle under - og som det krævede en svømmetur med hovedet nede i mudderet at komme under. Foto: André Thorup
Annonce

Valdemar og insulinen

Hjemme hos familien Bilager er alle vilde med sport. Far Johnny Bilager var engang professionel thaibokser og vandt et danmarksmesterskab. Mor har også været bokser og thaibokser, men her efter fødslen af lillesøster Nora på et år har hun slået sig på crossfit i stedet. Valdemar går til fodbold, og Mikkeline dyrker atletik.

- Jeg fandt ud af, at jeg var sådan rimelig god til at sprinte, og så er atletik bare sjovt. Men jeg er blevet lidt forvirret, fordi jeg også er begyndt at spille teater, og det er jeg også ret vild med, ler hun.

Alle Valdemar Bilagers mulige fremtidsplaner handler om noget med bevægelse.

- Jeg vil være enten stuntman, soldat, fodboldspiller eller thaibokser, forklarer han.

Og det til trods for, at han har en ekstra udfordring, netop når det kommer til fysisk præstation. Valdemar Bilager har diabetes 1, så hans insulinpumpe følger ham døgnet rundt. Desværre har insulinpumper det ikke specielt godt med mudder, så pumpen må blive hos mor, mens Valdemar knokler løs på forhindringsbanen - selv om mor ikke helt kan lide det.

- Men mor, der sker ikke noget. Jeg har det rigtig godt i dag. Det kommer til at gå fint, slår han fast, mens han sætter kursen mod startområdet.

Annonce

Klar til snavs

En håndfuld druesukkertabletter tager han dog imod fra mor. Blodsukkeret skal op. Han skal helst ikke mærke noget til den hovedpine og voldsomme tørst, som er typiske tegn på, at insulin- og sukkerbalancen driller.

Da nedtællingen lidt efter slutter, og Valdemars gruppe spurter afsted, er det ikke til at se, at hans krop har en ekstra udfordring i forhold til andres. Han giver sig fuldt og helt, og det går stærkt. Løbeturen gennem knæhøjt vand, kravleturen op ad en stejl skråning, armgang ved ringene …

En halv times tid går der, før Valdemar dukker op ved målstregen. Umulig at genkende med de mange flager af mudder overalt.

- Hvor er du god! roser mor Rikkie og Mikkeline.

Så skal han spules. Og storesøster skal gøre sig klar, for nu er det snart hendes tur. Til sprint, til vand, til at kravle under dæk i en mudderpøl - og til at få gennemblødte sko og snavs langt ind i øregangen.

Mangen en forældre har nok hevet de sorte sække frem, inden børnene skulle sætte sig på bilsæderne på vej hjem bagefter. Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce