Annonce
Haderslev

Rigtige mænd-løb med masser af udfordringer, blå blink, røg og vand

Beredskabsstyrelsen stiller op med røg, vand og blå blink ved Rigtige mændløbet i Haderslev. Pressebillede
Beredskabsstyrelsen Sydjylland indgår i samarbejde med den boligsociale helhedsplan, Hjemegn 6100, om at afvikle årets Rigtige Mænd Løb.

Haderslev: For andet år i træk er "Hjemegn 6100" med i det landsdækkende "Rigtige Mænd Løbet" som lokalt afvikles i Haderslev tirsdag 4. juni kl. 18 på Kløvermarken i Sydbyen bag KFUM Klubhus.

- Vi er glade og stolte over, at Beredskabsstyrelsen Sydjylland i år er samarbejdspartner. Med Beredskabsstyrelsen Sydjylland garanterer vi masser af "drengerøvs-aktivitet" med røg, vand og masser af blink, står der i en pressemeddelelse.

Rigtige Mænd-projektet handler om at motivere sofavante mænd til at dyrke idræt og motion i fællesskab med ligesindede. Der er meget ulighed i sundhed, og mænd halter gevaldigt efter i vores landsdel. Det vil projektet gerne gøre noget ved, men på en sjov, social og anderledes måde, der tiltaler mænd.

- Er du mand nok til at være Redningsspecialist? Hos Beredskabsstyrelsens post er der både mulighed for at være brandmand, kemitekniker og redningsmand for en dag. Kan du slukke branden, stoppe spildet og redde personerne på skadestedet? Kom med kampgejst – det gør vi, lyder det i en pressemeddelelse fra Bredsskabsstyrelsen Sydjylland.

Løbet er for tremandshold. To cykler og en løber. Man følges ad, og man må gerne bytte undervejs.

Der er tale om et stjerneløb på ca. 10 km krydret med fem teamopgaver. Deltagerne bliver udfordret på samarbejde, fysik og holdånd. Alle mænd kan være med, da man selv bestemmer, hvor mange teamopgaver man vil løse.

Det hold, der fuldfører flest teamopgaver – og som har den hurtigste sluttid – vinder løbet lokalt. Og det hele slutter med beredskabsstyrelsens poster, der gør drengerøve til rigtige mænd. Der er garanti for sjov motion på den fedeste måde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce