Annonce
Tarm

Ringkøbing får værested for LGBTQ-personer: Tarm kan blive den næste by

Allerede den 23. september er der åbent for første gang i det nye værested for LGBTQ-personer i stationen i Ringkøbing. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.
I første omgang får Ringkøbing et værested for LGBTQ-personer. Hvis værestedet bliver en succes, kan Tarm få et tilsvarende værested fra omkring jul, siger forperson Emil Slot Sig.

Ringkøbing: Der er godt nyt for folk i LGBTQ-miljøet i Vestjylland. Ringkøbing bliver nemlig hjemsted for et nyt værested, der får til huse i det nye ungehus i den gamle banegårdsbygning i Ringkøbing. Efter planerne åbner værestedet allerede den 23. september.

- Vi har arbejdet intenst med at få et værested og er glade for, at vi nu er så langt, at vi kan sætte en åbningsdato på. Værestedet er fortrinsvist målrettet de yngre i LGBTQ-miljøet og har åbent hver torsdag kl. 17.00-20.00 frem til jul med start torsdag den 23. september, fortæller forperson Emil Slot Sig fra West Coast Pride, der står bag etableringen af det nye værested.

Målet er at skabe rammerne for, at man på værestedet kan danne stabile, sociale relationer med ligesindede.

Emil Slot Sig, forperson

- Værestedet bliver åbent for alle, hvor der vil blive arrangeret hyggelige aktiviteter med det formål at skabe et sted, hvor man kan søge samtaler og rådgivning om det at være LGBT+ person eller pårørende. Målet er at skabe rammerne for, at man på værestedet kan danne stabile, sociale relationer med ligesindede. At skabe et sted, hvor man kan opleve, at man ikke er alene. Et trygt sted, hvor man kan komme og være dig selv, uden at skulle forklare, hvem man er og hvorfor man er kommet, fastslår Emil Slot Sig.

Annonce

I Tarm fra jul

West Coast Pride samarbejder med LGBT Danmark om kompetenceudvikling af frivillige og indgår i et nystartet netværk for LGBT væresteder i Danmark.

Ringkøbing danner lørdag rammerne om den første pride i byen nogensinde: West Coast Pride.

- Vi ville gerne hurtigt i gang med værestedet. Derfor begynder vi i Ringkøbing på stationen, hvor der var plads. Indtil jul er det her, og så ser vi, hvor mange der kommer, og hvor de kommer fra. Derefter kan det blive hveranden gang i Tarm, hvor Tarm Udviklingsforum har lovet os et lokale. Men det er ikke helt klar endnu, siger Emil Slot Sig.

Om LGBT+

LGBT+ er en betegnelse, der dækker over personer, som bryder med normerne for køn, seksualitet og/eller romantisk tiltrækning.

L står for lesbisk.

G står for gay - det engelske ord for bøsse eller homoseksuel.

B står for biseksuel.

T står for transkønnet.

Q står for queer - en betegnelse, der blandt andet dækker over en person, der definerer sig i opposition til samfundets binære kønsforståelse af mænd og kvinder.

Plusset repræsenterer andre seksualiteter, romantiske orienteringer eller kønsidentiteter end heteroseksuelle og ciskønnede, hvis oplevede køn og kønsudtryk stemmer overens med det, vedkommende er født med.

Annonce
Sport For abonnenter

Svend P var indbegrebet af Tarm IF: Han tabte kampen til kræft, og nu hyldes han med mindesmærke

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Esbjerg For abonnenter

Desperate beboere lever i frygt, lyshelvede og støj: Nu har de fået nok af gigantiske vindmølletransporter

Erhverv

Robotter fra Vejen arbejder i 15 meter høje bølger på rejetrawler i barskt klima: - De er så stor en succes ombord, at vi netop har bestilt anlæg nummer tre

Sydjylland

Glem alt om sudoku og krydsord for at undgå demens: Det er andre ting, der holder hjernen sund - og alkohol er ikke så skadeligt som man troede

EfB

Pludselig stod Con Ouzounidis ved siden af Wayne Rooney på træningsbanen: I lære blandt de allerstørste

Sydjylland For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Efter 12 domme er det ud af landet: Vred serbisk far truede to lærere og tre børn

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Esbjerg For abonnenter

Poul Nyrup skruer bissen på overfor sin barndomsby: Blander Headspace-sag ind i Esbjergs kommunalvalg

Varde For abonnenter

Årelang kamp slutter: Banedanmark er klar til at overdrage Grindstedbanen til kommunerne

Sønderborg

Ny trend afvises i Sønderborg: Kommunen siger nej til tiny houses

Annonce