Annonce
forside

Ringkøbing-Skjern har fem deltagere med til årets DM i Skills

Kenneth Meldgaard Ebbesen fra Ringkøbing-Skjern vandt i 2017 titlen som Danmarks bedste murerlærling. Nu kæmper fem nye, unge håndværkstalenter om at gøre ham kunsten efter. Arkivfoto.

Der bliver rig mulighed for at se dygtige håndværkere give sig fuldt ud, når DM i Skills løber af staben til april. Hele fem af dem vil have en baggrund i Ringkøbing-Skjern.

Ringkøbing-Skjern: Når Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelserne - også kendt som DM i Skills - løber af staben i Næstved 4.-6. april, så bliver det med deltagelse af hele fem talentfulde unge elever og lærlinge her fra kommunen.

Alle fem deltagere har udmærket sig som de dygtigste fra netop deres erhvervsuddannelsessted og skal kæmpe mod andre talentfulde unge fra andre uddannelsessteder i landet.

Annonce

Fakta

Årets deltagere er:Klejnsmedelærling Daniel Dysager Bundgaard fra Tarm. Han er under udannelse på Skjern Tekniske Skole. Han er lærling hos Runi A/S i Tarm.

Murerlærling Nikolaj Skydsgaard Hansen fra Videbæk. Han er under uddannelse på Herningsholm Erhvervsskole i Herning og er lærling hos HNN Byggefirma ApS i Videbæk.

Bagerelev Ida Willumsgaard Lauridsen fra Hemmet. Hun er under uddannelse på skolen ZBC og er i lære hos Nr. Nebel Bageri ApS i Nørre Nebel.

Bagerelev Linda Katrine Holst Kjeldsen fra Tirstrup ved Varde. Hun er elev hos Hvide Sande Bageri.

Butikselev Rasmus Dahl Jørgensen fra Skjern. Han er under uddannelse hos Tradium i Randers. Han er elev hos Jysk i Skjern.

Ville ikke være det foruden

En af de deltagere, der har været hele turen igennem Skills-møllen, er sidste års DM-vinder og EM-bronzevinder, murerlærlingen Kenneth Meldgaard Ebbesen murerfirmaet Glenn Østergaard i Spjald.

Han er ikke i tvivl om, hvad man som deltager får ud af at være med i kampen om at være Danmarks bedste lærling.

- Man får meget erfaring ud af at være med, og jeg tror, man bliver dygtigere af at være til konkurrencen i sig selv. Der giver man lige det sidste, som er det, man bliver bedre af, siger Kenneth Meldgaard Ebbesen.

I uge 9 skal Danmarks bedste murerlærling til svendeprøve og forventer at være færdiguddannet i begyndelsen af marts.

Når der skal søges arbejde, kan det kun være en fordel at have været med til DM i skills og skrive det på CV'et, mener Kenneth.

- Man har jo et godt ry, hvis man skal starte som selvstændig. Alle folk i lokalområdet kender jo til en og ved, at man er dygtig til sit fag. Man får et klap på skulderen. Det er mega fedt at blive anerkendt på den måde, siger Kenneth Meldgaard Ebbesen og fortæller, at han med sin titel som danmarksmester ikke går ubemærket rundt.

- Jeg møder stadig folk, der siger, at det var godt gået og tillykke og sådan, siger han.

Derfor har han også et par gode råd til de kommende deltagere, som skal i manegen i april.

- Det kræver noget træning, og man skal virkelig brænde for det. Men brug den tid, der skal til. Sæt dig et mål, gå efter det og giv dig fuldt ud. Det var dét, jeg gjorde, siger Kenneth Meldgaard Ebbesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce