Annonce
Tarm

Ringkøbing-Skjern Museum får eftergivet milliongæld, men direktøren er skuffet

Museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen er ikke tilfreds med, at museet nu skal betale 1,6 millioner tilbage. Arkivfoto: Henrik Breum
Ringkøbing-Skjern Museum skal betale 10 procent af et 25 år gammelt lån på 16,5 millioner kroner tilbage til feriefond. Det ærgrer museumsinspektør, fordi der i sin tid blev givet håndslag på, at lånet var en donation.

Ringkøbing-Skjern: Selv om Ringkøbing-Skjern Museum nu får eftergivet størstedelen af et lån på 16,5 millioner kroner fra Arbejdsmarkedets Feriefond, som kunne have gjort museet teknisk insolvent, så har museumsinspektør Mette Bjerrum ikke armene over hovedet.

- Jeg er tilfreds med, at vi har fået en afklaring. Men i Vestjylland er et håndslag lige så godt som en skriftlig aftale. Da de 30 kulturinstitutioner i sin tid fik penge fra feriefonden var aftalen, at der var tale om en donation. Nu bliver det opfattet som et lån, vi skal betale tilbage. Det synes jeg ikke er rimeligt. Derfor synes jeg ikke, det er en god nyhed, at vi nu skal ud og finde 1,6 millioner kroner, siger hun.

Meldingen kommer, efter at kulturinstitutionerne mandag blev informeret om en netop indgået politisk aftale i Købehavn, der betyder, at de skal betale mellem 10 og 20 procent af den gamle gæld tilbage. Kulturminister Joy Mogensen (S) glæder sig over, at der er sat punktum i den langvarige sag om museumspengene.

- Jeg er glad for, at der er fundet den bedst mulige løsning, så kulturinstitutionerne kan få den afklaring, de har ventet på, siger hun i en pressemeddelelse.

Mette Bjerrum Jensen ville gerne have spurgt ministeren om, hvordan hun kan være tilfreds med, at dét, kulturinstitutionerne har opfattet som en donation, pludselig kan blive til gæld. Men ministeren forlod mødet med museumsfolkene, inden de blev præsenteret for aftalens indhold.

- Aftalen betyder reelt, at man trækker rigtig mange milioner ud af kulturlivet, siger museumsdirektøren.

Sikkert er det, at Ringkøbing-Skjern Museum nu skal ud og finde 1,6 millioner kroner inden april - med mindre man vælger at omlægge beløbet til et nyt 25-årigt lån til to procent i rente.

Det sidste er Mette Bjerrum Jensen ikke så varm på. Museet er netop blevet færdig med at betale et større lån til Ringkøbing-Skjern Kommune ud. Den gamle gæld har været en stopklods for udviklingen af museets aktiviteter og vedligeholdelsen af de mange bygninger. Det samme vil den nye gæld komme til at gøre.

- Lige nu ved jeg ikke, hvordan vi vil betale pengene tilbage. Vi kommer til at tage en snak med Ringkøbing-Skjern Kommune, om den kan hjælpe os. Ellers skal vi ud og finde pengene ved at spare, og det bliver bestemt ikke let, siger Mette Bjerrum Jensen.

Annonce
Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce