Annonce
Sønderborg

Ringriderfesten 2019 bliver en af de store

Lidt køligt vejr søndag, men flot vejr fredag og lørdag har givet mange besøgende på Ringriderpladsen. Foto: Kim Holm
Ringriderfesten i Sønderborg slutter først i nat, men allerede nu kan ringriderkomiteen konstatere, at der er flere besøgende end i 2018.

Sønderborg: De sidste strofer og fællessange spilles og synges i ølteltene helt frem til klokken to natten mellem mandag og tirsdag og det stemningsfyldte musik-fyrværkeri går i luften en time før midnat, men allerede søndag eftermiddag kunne ringriderformand Jes Andersen konstatere, at Ringriderfesten 2019 bliver en af de store med mange mennesker på festpladsen alle fire dage.

Den normale og ellers stille fredag havde rigtig flot besøg med 11 procent flere på pladsen end i 2018.

- Der var mange børn på pladsen, der var i omegnen af 500 med ved Ringriderfestens ældrearrangement, og Lansen var fyldt med næsten 2.000 unge mennesker til Skala FM-festen med live-underholdning, fortæller Jes Andersen, der har kunnet glæde sig over rigtigt fint ringridervejr indtil nu.

Også lørdag var der mange besøgende med børne-cykelringridning, mens tusinder var til koncert på Rådhustorvet, og i omegnen af 1500 publikummer overværede det store tattoo på slotspladsen.

Søndag kunne ringriderformanden Jes Andersen glæde sig over deltagelse af 400 børn i Børnelandets børne-ringriderfrokost.

- Det er en af de sjove ting at opleve, fremhæver han.

Annonce

Besøgstallene er rigtig fine de tre første dage.

Kassemester Allan Schøne

Glad kassemester

Også Allan Schøne, formand for kassekomiteen, var søndag hen mod aften en glad mand.

- Besøgstallene er rigtig fine de tre første dage. Fredag var besøgstallet 11 procent over fredagen sidste år, mens lørdag og søndag i år ligger på samme niveau som sidste år. Så totalt set holder vi budgettet og er rigtig godt tilfreds, siger han. Mandag kommer der formentlig flere besøgende end sidste år, hvor musik-fyrværkeriet måtte aflyses på grund af afbrændingsforbud.

Ringriderfesten tæller ikke personer ved indgangen, men gør op og sammenligner, hvad der er i kassen.

- Det skyldes de forskellige betalingsformer, oplyser Allan Schøne.

Ordensmagten har været på festpladsen, og der er heldigvis ikke sket de store ulykker. Det mest alvorlige er, at ukendte personer natten til søndag har antændt fire brande - der er blevet sat ild til halmballer og pap. Sønderborg Brand og Redning fik hurtigt slukket ilden.

Vagtchef Ivan Gohr Jensen ved Syd- og Sønderjyllands politi oplyser, at der efterforskes i sagen, og både politi og vagter har patruljeret på pladsen natten til søndag.

De politisager, som har været indtil nu, er overtrædelse af ordensbekendtgørelsen - fulde folk som ikke kan opføre sig ordentlig og en enkelt restauratør, som skulle havde det sidste med og serverede kl. 3.30. Festen skulle lørdag lukke kl. 3.00.

- Det vil sige, at vi er over i bødesager, understreger vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce