Annonce
Sønderborg

Ringriderfesten lover tørvejr til tattooshow i Sønderborg

Fra Bulgarien kommer messingorkestret The Guardsmen. PR foto

Sønderborg: Lørdag 13. juli kl. 21.30 går starten på tattooshow ved Sønderborg Slot. Det svingende sommervejr kan i øjeblikket tydeligt aflæses på forsalget. Der er kun solgt 600 af knap 2000 billetter.

- Vejret har stor betydning for publikumsinteressen. Det er vi helt klar over, og derfor har vi indkøbt et større antal regnslag, som publikum får udleveret i tilfælde af regn – så der er ingen grund til at holde sig tilbage. Vi har sørget for tørvejr og har i det hele taget gjort alt, hvad vi kan for at publikum får en god aften, siger formanden for Arrangementskomiteen, Henrik Hjortkjær, i en pressemeddelelse.

Der kommer militærorkestre fra England, Ukraine og Bulgarien. Det er orkestre, som alle er kendt fra internationale musikarrangementer. De danske indslag indeholder naturligvis Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes and Drums, Aarhus Brass Band og Ringriderfestens Heroldere. Aftenens konferencier er sangeren og entertaineren Christoffer Brodersen.

Annonce
Fra Ukraine kommer The Military Orchestra of The 194th Pontoon-Bridge Regiment of The State Special Transport Services of Ukraine. PR foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce