Annonce
Sønderborg

Ringriderfrokosten sikrede det årlige knald

Revykapelmester Thomas Pakula og sangeren Christoffer Brodersen sørgede for musik og sang ved ringriderfrokosten i Johnna og Leif Maiboms have - nabo til Ringriderpladsen i Sønderborg. Foto: Kim Holm
Den virtuelle ringriderfrokost i Sønderborg var fyldt med fest og farver med 28 større og mindre herrefrokoster i det sønderjyske område og med en afstikker til Dyrehavsbakken i København.
Annonce

Sønderborg: Kanonslagene bragede ud over Sønderborg by mandag eftermiddag - for mange vil det indikere, at det ikke er en helt almindelig eftermiddag, men den anden mandag i juli, hvor Ringriderfestens legendariske herrefrokost samler 2.000 deltagere i et kæmpestort telt på Ringriderpladsen i Sønderborg.

Men den anden mandag i juli 2020 var Ringriderpladsen tom for tusinder af glade mennesker i fyldte musiktelte, tivoli og gøgl. Det satte corina-pandemien en stopper for.

Trods det var der kanonslag (på selve Ringriderpladsen), herrefrokost, musik, kolde øl og brændevin på den anden side af hækken til Ringriderpladsen og inde i entertainer Leif Maiboms have, der var omdannet til et studie og med godt en halv snes frokostdeltagere.

Herfra blev der sendt direkte tv ud til en stribe herrefrokoster i Sønderborg, Nordals og Sydals, hvorfra der var live-streaming tilbage til "kommandocentralen" i Sønderborg.

Ikke færre end 28 herrefrokoster i det sønderjyske og sågar på Dyrehavsbakken i København havde samlet i omegnen af 1.000 festlige herrer i hvide skjorter og naturligvis ringriderslipset. Flere af selskaberne i Sønderborg-området var så heldige at få besøg af en såkaldt "Hjælpepakkebil", der uddelte gratis øl, brændevin. whisky og gin.

Annonce

Mindre målestok

I Johnna og Leif Maiboms have var Ringriderfrokosten, som den plejer at være - bare i meget mindre målestok.

Ringriderformand Jes Andersen bød velkommen, "Ringrider-orkesteret" bestod af revykapelmester Thomas Pakula, sangeren Christoffer Brodersen hjalp med til at synge de traditionelle sange, Leif Maibom var toastmaster. Han styrede slagets gang og kom som sædvanlig med vittigheder.

- Har i hørt denne her? Kedde og Heine var til ringriderfrokost og står ude ved tissekummerne.

- Hvordan dyrker i sex?, siger Kedde til Heine. Vi tager missionærstillingen. Min kone ligger klar i sengen, mens jeg er på jagt i Afrika.

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen var hovedtaler i Maiboms have - normalt er der en stribe talere og gæstetalere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce