Annonce
Sønderborg

Ringriderfrokosten sikrede det årlige knald

Revykapelmester Thomas Pakula og sangeren Christoffer Brodersen sørgede for musik og sang ved ringriderfrokosten i Johnna og Leif Maiboms have - nabo til Ringriderpladsen i Sønderborg. Foto: Kim Holm
Den virtuelle ringriderfrokost i Sønderborg var fyldt med fest og farver med 28 større og mindre herrefrokoster i det sønderjyske område og med en afstikker til Dyrehavsbakken i København.
Annonce

Sønderborg: Kanonslagene bragede ud over Sønderborg by mandag eftermiddag - for mange vil det indikere, at det ikke er en helt almindelig eftermiddag, men den anden mandag i juli, hvor Ringriderfestens legendariske herrefrokost samler 2.000 deltagere i et kæmpestort telt på Ringriderpladsen i Sønderborg.

Men den anden mandag i juli 2020 var Ringriderpladsen tom for tusinder af glade mennesker i fyldte musiktelte, tivoli og gøgl. Det satte corina-pandemien en stopper for.

Trods det var der kanonslag (på selve Ringriderpladsen), herrefrokost, musik, kolde øl og brændevin på den anden side af hækken til Ringriderpladsen og inde i entertainer Leif Maiboms have, der var omdannet til et studie og med godt en halv snes frokostdeltagere.

Herfra blev der sendt direkte tv ud til en stribe herrefrokoster i Sønderborg, Nordals og Sydals, hvorfra der var live-streaming tilbage til "kommandocentralen" i Sønderborg.

Ikke færre end 28 herrefrokoster i det sønderjyske og sågar på Dyrehavsbakken i København havde samlet i omegnen af 1.000 festlige herrer i hvide skjorter og naturligvis ringriderslipset. Flere af selskaberne i Sønderborg-området var så heldige at få besøg af en såkaldt "Hjælpepakkebil", der uddelte gratis øl, brændevin. whisky og gin.

Annonce

Mindre målestok

I Johnna og Leif Maiboms have var Ringriderfrokosten, som den plejer at være - bare i meget mindre målestok.

Ringriderformand Jes Andersen bød velkommen, "Ringrider-orkesteret" bestod af revykapelmester Thomas Pakula, sangeren Christoffer Brodersen hjalp med til at synge de traditionelle sange, Leif Maibom var toastmaster. Han styrede slagets gang og kom som sædvanlig med vittigheder.

- Har i hørt denne her? Kedde og Heine var til ringriderfrokost og står ude ved tissekummerne.

- Hvordan dyrker i sex?, siger Kedde til Heine. Vi tager missionærstillingen. Min kone ligger klar i sengen, mens jeg er på jagt i Afrika.

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen var hovedtaler i Maiboms have - normalt er der en stribe talere og gæstetalere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce