Annonce
Sønderborg

Ringridergøgl og heste snart klar i hertugbyen

Igen i år venter Augustenborg & Omegns Ringriderforening omkring 160 ryttere, der skal dyste i de ti galger. Arkivfoto
21.-23. juni blænder Augustenborg op for årets ringriderfest. Over halvanden hundrede ryttere skal dyste om kongetitlen.

Augustenborg: Næsten tre dage med ringriderfest går snart i gang i Augustenborg, hvor det store optog søndag 23. juni kl. 11.00 er et trækplaster. Det går fra Stavensbølgade og videre ad Kettingvej, Louisegade og Industrivej til ringriderpladsen.

- Vi håber på omkring 160 ryttere fordelt på de ti galger. Vi har ligget ret stabilt omkring det antal i mange år, siger Bent Nielsen, som har været formand i 15 år i Augustenborg & Omegns Ringriderforening, som fyldte 70 sidste år.

Sammen med rytteroptoget rider de karakteristiske herolder, mens Sønderborg Frivillige Brandværn sørger for musikken. Ringriderdysten afsluttes med kongeridningen fra kl. 16.30 og derefter en hyldest med fanfarer kl. ca. 17.00, hvorefter årets fest er slut.

Annonce

To dages opvarmning

Men opvarmningen begynder allerede et par dage før. Om fredagen 21. juni er der således fest med helstegt pattegris i telt på pladsen med levende musik. Her er der 150 billetter til salg hos Nærkøb og SuperBrugsen efter først til mølle-princippet.

Lørdag vil pladsen være åben fra kl. 11.30 til 17.00 med flere aktiviteter herunder cykelringridning for børn kl. 15.30. Der er præmier til alle og ekstra præmier til deltageren med cyklen, som er pyntet pænest.

I løbet af søndag kl. 12.00-14.00 vil der i øvrigt også være gratis sildebord, mens selve ringridningen står på.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce