Annonce
Haderslev

Se video og billeder: Ringriderne blev gejlet op af Pape

En af folketingsvalgets vindere, Søren Pape Poulsen (K), blev ved Vedsted Ringriderfrokost udnævnt til ringrider-ordfører af borgmester H. P. Geil. Til gengæld høstede Pape Poulsen stående klapsalver for at overraske alle med sin direkte stil.

Vedsted: Der blev gået til stålet, og den faste festtaler ved Vedsted ringriderfrokost, H. P. Geil, fik skarp konkurrence af gæstetaler Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative, tidligere minister og borgmester i Viborg, da frokosten blev afholdt fredag eftermiddag.

I hvert fald høstede partiformand og tidligere justitsminister, Søren Pape Poulsen, stående klapsalver for sin direkte humor ved fredagens ringriderfrokost, hvor talerne er kendt for at gå lidt under bæltestedet og på bedste stand up-maner sende vittigheder og kvikke bemærkninger ud under den store teltdug med over 600 festglade gæster.

H. P. Geil havde i vanlig stil lavet "lidt research" og kunne blandt andet fortælle om den lidt ældre mand, der skulle til fest på Haderslev Hus, og som forinden havde kontaktet lægen for at få nogle af "de blå piller". De blå piller kunne give synsforstyrrelser, advarede lægen, men det afholdt ikke manden for at tage et par stykker.

Næste morgen, efter en heftig nat, vågnede manden ved synet af en bule under dynen og troede han havde synsforstyrrelser. Det skulle vise sig, at bulen ikke sådan ville fortage sig og var ganske virkelig, formentlig på grund af de blå piller. Så han endte i kø i det nye apotek hos kvickly i slåbrok med 13 andre. Han søgte et middel mod problemet, der ikke ville lægge sig. Desværre var det en kvindelig ekspedient, som fik æren af at "se på problemet" under slåbroken.

- Hun svarede, at han kunne få 500 kroner og kost og logi.

Der blev hujet og klappet i teltet.

Søren Pape Poulsen kunne til gengæld godt se problemet i, at det var en kvindelig ekspedient, hvis det havde været ham - en bemærkning, som også høstede klapsalver i Vedsted-teltet.

Annonce
Klaus Stender fra firmaet Henry Stender var afsted sammen med 11 kolleger. Foto: Jacob Schultz

Nyt ordførerskab

Med turen til Vedsted fulgte også et nyt ordførerskab til partilederen. H.P. Geil havde fået lavet en t-shirt med teksten "Ringrider-ordfører", så Pape dermed kunne være sikker på, at han fremover havde hele Sønderjylland bag sig.

- Men det er måske lidt for mange, lød det munter fra Geil.

Den kvikke bemærkning fik Pape også returneret, "for det var måske lidt rigeligt", men han takkede for ordførerskabet. Han kunne til gengæld fortælle, at han var blevet spurgt, hvorfor han dog havde valgt at tage til ringriderfrokost i Sønderjylland. For hvad er ringridning overhovedet for noget underlig noget...?

- Det er jo noget med lange lanser, som man skal forsøge at få gennem et lille hul, som Pape beskrev det.

Så forstod de bedre.

Og der blev hujet og klappet i Vedsted.

Og sådan var stemningen i Vedsted ganske fri og festlig denne fredag.

Sidste års gæstetaler, Mette Frederiksen, endte som statsminister. Og det var jo sådan set også et meget godt argument for at vælge at tage til Vedsted, sagde Pape Poulsen.

Søren Pape bliver udnævnt til ringrider-ordfører af Geil. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Annonce