Annonce
Sønderborg

Ringrideroptog trak tusinder til byen

Ringrideroptoget består af mange store flotte heste. Foto: Claus Thorsted
Sommerferiegæster på besøg i Sønderborg-området er målløse, når de ser så mange heste på en gang. De får en ekstra oplevelse, som de ikke har regnet med.

Sønderborg: Det var rigtigt ringridervejr, da ringrideroptoget satte i gang søndag formiddag fra slotspladsen i Sønderborg. Ikke for varmt og ikke for koldt, lidt dis i vejret og næsten ingen vind.

Og det fik tusinder af sønderborgere og udenbys gæster til at valfarte til centrum, hvor der som vanligt på en ringridersøndag var masser af mennesker langs hele ruten.

En lille familie fra Helsingør var på sommerferie i Sønderborg, og de havde via Visit Sønderborg hørt om ringriderfest og optog i Sønderborg.

- Der må ikke være nogen heste tilbage i Sønderjylland, mente de og var begejstret for at se så mange flotte heste, men også optogets deltagende orkestre The Massed Bands of the Honourable Artilleri fra England, The Orchestra of 194 Pontoon Bridge fra Ukraine, Guardsmen Representative Brass Wind Band fra Bulgarien og Sønderborg Garden, Aarhus Brass Band, Sakskøbing Tambourkorps og Brass Band, Sønderborg Pipes and Drums og de tre musikvogne Danmark gjorde stort indtryk på sommerferiegæsterne.

De var slet ikke klar over, at Sønderborg har et stort grønt område midt inde i byen.

- Vi skal i hvert fald ud på Ringriderpladsen, var de enige om.

Annonce
Aarhus Brass Band var et af de populære orkestre i ringrideroptoget. Foto: Claus Thorsted

Sjove oplevelser

Og publikum får mange små sjove oplevelser, når der er optog gennem byen. For eksempel når en af hestene stopper op, fordi det klør på en af forbenene, eller da det ukrainske orkester under marchen kommer med høje kampråb ind imellem musikken..

Det er også tydeligt at se på ryttere og orkestre, at de har en god oplevelse, når publikum for eksempel på Rådhustorvet klapper taktfast, når optoget går forbi.

Pudsigt er det også at se, når optoget er forbi på nedre del af Perlegade, så valfarter folk op til krydset Kongevej og Ringridervej, hvor de så ser det imponerende optog endnu en gang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce