Annonce
Sønderborg

Ringrideroptog trak tusinder til byen

Ringrideroptoget består af mange store flotte heste. Foto: Claus Thorsted
Sommerferiegæster på besøg i Sønderborg-området er målløse, når de ser så mange heste på en gang. De får en ekstra oplevelse, som de ikke har regnet med.
Annonce

Sønderborg: Det var rigtigt ringridervejr, da ringrideroptoget satte i gang søndag formiddag fra slotspladsen i Sønderborg. Ikke for varmt og ikke for koldt, lidt dis i vejret og næsten ingen vind.

Og det fik tusinder af sønderborgere og udenbys gæster til at valfarte til centrum, hvor der som vanligt på en ringridersøndag var masser af mennesker langs hele ruten.

En lille familie fra Helsingør var på sommerferie i Sønderborg, og de havde via Visit Sønderborg hørt om ringriderfest og optog i Sønderborg.

- Der må ikke være nogen heste tilbage i Sønderjylland, mente de og var begejstret for at se så mange flotte heste, men også optogets deltagende orkestre The Massed Bands of the Honourable Artilleri fra England, The Orchestra of 194 Pontoon Bridge fra Ukraine, Guardsmen Representative Brass Wind Band fra Bulgarien og Sønderborg Garden, Aarhus Brass Band, Sakskøbing Tambourkorps og Brass Band, Sønderborg Pipes and Drums og de tre musikvogne Danmark gjorde stort indtryk på sommerferiegæsterne.

De var slet ikke klar over, at Sønderborg har et stort grønt område midt inde i byen.

- Vi skal i hvert fald ud på Ringriderpladsen, var de enige om.

Aarhus Brass Band var et af de populære orkestre i ringrideroptoget. Foto: Claus Thorsted
Annonce

Sjove oplevelser

Og publikum får mange små sjove oplevelser, når der er optog gennem byen. For eksempel når en af hestene stopper op, fordi det klør på en af forbenene, eller da det ukrainske orkester under marchen kommer med høje kampråb ind imellem musikken..

Det er også tydeligt at se på ryttere og orkestre, at de har en god oplevelse, når publikum for eksempel på Rådhustorvet klapper taktfast, når optoget går forbi.

Pudsigt er det også at se, når optoget er forbi på nedre del af Perlegade, så valfarter folk op til krydset Kongevej og Ringridervej, hvor de så ser det imponerende optog endnu en gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette Frederiksen slår fast: De traditionelle julefrokoster kan ikke gennemføres

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce