Annonce
Esbjerg

Ripenser skriver mindeord om Børge Ring: Han var en ener

For få år siden deltog Børge Ring i en hyldestfest på Brorsonsminde i Ribe arrangeret af lokale beundrere. Vi satte os da et mål: At få sat en mindetavle op for det fantastiske menneske, Børge Ring. Det bør ske nu. Arkivfoto

Ribe: Poul Anker Nielsen, Sortebrødregade i Ribe, skriver mindeord om animatoren Børge Ring.

Børge Ring var en ener.

Han flyttede med familien til Østfyn, hvor faderen, der er komponisten Oluf Ring, fik en stilling som musiklærer på et lærerseminarium. Børge Ring blev uddannet tegner på et reklamebureau i København, og der kom det musiske menneske på sin rette plads.

Han kom i kontakt med de største i guldalderjazzen, og han blev selv en af dem, og medvirkede som guitarist i adskillige sammenhænge - både på plader og i koncert med sammenhænge. Tjek dine guldalderplader, og han er der.

Børge lærte at arbejde med tegnefilms mediet, og har lavet egne film. Af disse har et par modtaget verdens største priser. Dels for hans vidunderlige streg, de fleste kender Tuborgs Juleølsbil, som han lavede og for hans kompositioner.

Børge Ring boede adskillige år i Holland sammen med sin billedhuggerfrue. Og de to fik sammen et par børn.

For få år siden deltog Børge Ring i en hyldestfest på Brorsonsminde i Ribe arrangeret af lokale beundrere. Vi satte os da et mål: At få sat en mindetavle op for det fantastiske menneske, Børge Ring. Det bør ske nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce