Annonce
Esbjerg

Ripenser vil starte forening for Lego-fans

Henrik Olsen håber på, at mange vil komme ud af busken og være med i Lego-klubben. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Henrik Olsen fra Ribe har taget initiativ til at starte en lokal klub for Lego-fans. Informationsmøde og stiftende generalforsamling er planlagt til senere i december.

Ribe: Henrik Olsen vil mødes med andre lokale legebørn og bygge med Lego.

Derfor har han taget til initiativ til at starte en Lego-klub i Ribe, og for så vidt vides findes der i dag ingen lokal klub eller forening i hele Danmark, men står det til Henrik Olsen fra Ribe, så vil det blive ændret fra midten af januar.

Han vil nemlig gerne have et sted, hvor dem, som går op i Lego, kan mødes og inspirere hinanden.

- Klubben skal være for alle, og jeg tænker end ikke, at man behøver at eje et LEGO byggesæt, for tanken er, at alle med interesse i denne verden skal være velkomne. Jeg vil nemlig gerne låne nogle af mine sæt ud til andre, så de kan bygge dem. Jeg kender ingen andre lokale klubber, og Byggepladsen, som er det nærmeste, vi kommer en sådan klub, er landsdækkende, siger Henrik Olsen, der håber en ny forening kan få folk i lokalområdet med interesse for Lego ud af busken.

Henrik Olsen forestiller sig, at klubben vil skulle have en ugentlig aften, hvor man mødes og hygger sig med at bygge LEGO.

Annonce

Generalforsamling

- Jeg tænker, at der er mange, som nyder at sidde hjemme og bygge selv. Jeg har i hvert fald kontakt med en håndfuld her i Ribe, som kunne være interesseret. Til den stiftende generalforsamling i januar skal det så også besluttes, hvad navnet på klubben skal være og hvilken aldersgruppe, den skal være for. Jeg er ikke afvisende for, at børn kan være med sammen med deres forældre, siger han og tilføjer, at planen i første omgang er, at mødeaftenerne skal foregå i Mødestedet i seminariehuset, og på sigt i egne lokaler, når man bliver registreret som en forening.

For at klæde interesserede mere på til den kommende klub, afholdes der 18. december klokken 19 et informationsmøde i Fællessalen i seminariehuset.

Den stiftende generalforsamling er planlagt til 15. januar. For mere info kan Henrik Olsen kontaktes på henrikrehr@hotmail.com eller telefon 29732907.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandvæsnet rykkede ud til busbrand

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];