Annonce
Esbjerg

Risiko for lokale oversvømmelser: Forhøjet vandstand ved Vadehavet

DMI har udsendt varsel om forhøjet vandstand ved Vadehavet søndag eftermiddag. Arkivfoto: Linda Kastrup
Allerede lørdag er der højvande ved Vadehavet. Søndag klokken 16 forventes vandstanden at være på sit højeste og ligge mellem 2,40 m og 2,50 m over normalen

Der er varsel om forhøjet vandstand ved Vadehavet søndag eftermiddag.

Det skriver DMI på Twitter.

Varslet gælder søndag fra klokken 15.30 til 17.

- Ved højvande søndag eftermiddag ventes vandstanden kortvarigt at kunne komme op mellem 2,20 m og 2,50 m i Vadehavet, skriver DMI.

Vandstanden ventes på sit højeste søndag klokken 16, hvor vandstanden ventes at ligge mellem 2,40 m og 2,50 m over normalen.

- Vær opmærksom på, at forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser, skriver DMI, der desuden opfordrer til at være forsigtig, hvad enten man kører bil eller færdes til fods i kystnære områder.

De mere lokale forhøjede vandstande, lyder ifølge DMI til at være 2,25 m for Esbjerg, 2,30 m for Havneby og 2,45 m for Vidå.

Annonce

Høj vandstand lørdag

Allerede lørdag melder DMI om højvande ved Vadehavet.

- Vandstanden ved højvande lørdag eftermiddag ventes at holde sig lige under 2,40 m, som er varslingsgrænsen, skriver DMI.

Hvis man har planer om at gå en tur ved Vadehavet enten lørdag eller søndag, lyder opfordringen, at man er ekstra opmærksom.

Allerede lørdag eftermiddag rykkede helikopter, ambulance og Unimog til Rømø, da en tysk mand ikke havde været opmærksom på Rømøs højvande.

Der er altså god grund til at orientere sig, hvis man skal ud i nærheden af kystområderne i løbet af weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce