Annonce
Esbjerg

Rivegilde: Bestyrelse får skarp kritik i sag om ekskluderet maskinmester-formand fra Esbjerg

At Per Jørgensen blev ekskluderet fra Maskinmestrenes Forening efter at have brugt foreningens kreditkort privat, møder nu skarp kritik hos flere medlemmer, og der er lagt op til et rivegilde på foreningens generalforsamling i næste uge.

Esbjerg: Der er uro i Maskinmestrenes Forening efter eksklusion af foreningens formand, Per Jørgensen fra Esbjerg. Foreningen holder generalforsamling i Nyborg 14. marts, og flere medlemmer, som JydskeVestkysten har talt med, spår et stort fremmøde og en hed debat. Flere medlemmer stiller spørgsmålstegn ved, om bestyrelsen handlede korrekt, da den valgte at ekskludere Per Jørgensen.

Per Jørgensen fratrådte som formand 1. december 2017 med baggrund i et privatforbrug af foreningens kreditkort - senere blev han ekskluderet fra foreningen.

Maskinmester Johnny Nielsen fra Randers er så frustreret over det, der er sket, at han har skrevet et brev til den siddende bestyrelse, hvor han efterlyser information om, hvorfor Per Jørgensen skulle ekskluderes. Han undrer sig over, at bestyrelsen ikke på et tidligere tidspunkt greb ind over for formandens brug af foreningens kreditkort og skriver i brevet, at man i noter til foreningens regnskab kan se, at bestyrelsen på et tidligere tidspunkt må have været vidende om det privatforbrug, der fandt sted.

- Bestyrelsen har været påfaldende tavs. Det er dårlig ledelse af foreningen, når der ikke informeres om så alvorlige tiltag, skriver Johnny Nielsen, som i øvrigt mener, generalforsamlingen er ulovligt indkaldt. Hverken bestyrelseskandidater eller indsendte forslag var nemlig offentliggjort i februar-udgaven af foreningens medlemsblad, hvilket der står i foreningens vedtægter, at de skal være.

Annonce

Bestyrelsen skal varetage medlemmernes interesser, og det gør man altså ikke ved bare at holde mund! Der er tale om en meget mangelfuld kommunikation.Morten Kaasen, kredsformand for den sønderjyske kreds i Maskinmestrenes Forening.

Per Jørgensen, som bor i Esbjerg, var valgt som formand for Maskinmestrenes Forening frem til 2019 og sad som formand i sin fjerde periode. Han har foruden formandsposten siddet i en lang række nationale og internationale bestyrelser, blandt andet pensionskassen PFA, Akademikernes A-kasse, Europas Maritime Udviklingscenter og Uddannelsesrådet for de Maritime Uddannelser.Han blev i december 2017 fyret som formand og blev senere ekskluderet fra foreningen.

Begrundelsen for fyringen var, at han havde brugt foreningens kreditkort privat.

Mangelfuld kommunikation

Brevet er underskrevet af Johnny Nielsen men støttes nederst af fire medlemmer, heriblandt kredsformand for den sønderjyske kreds, Morten Kaasen fra Haderslev.Han siger:- Bestyrelsen skal varetage medlemmernes interesser, og det gør man altså ikke ved bare at holde mund! Der er tale om en meget mangelfuld kommunikation. Vi har forsøgt at få ud af bestyrelsen, om der skal vælges en ny formand, men det var komplet umuligt at få noget at vide, og vi kunne derfor ikke nå at komme med kandidater før fristen, som ifølge vedtægterne udløb 15. januar.Morten Kaasen foreslår, at man fremover - hvis foreningen skiller sig af med en formand - skal vælge en ny på den førstkommende generalforsamling. Dette forslag er ifølge ham nu blevet en del af bestyrelsens forslag og behandles på generalforsamlingen i næste uge.Om eksklusionen af Per Jørgensen siger han:- Jeg har forståelse for, at man skulle gøre noget, men man behøvede ikke ekskludere ham. Det var en meget barsk fremgangsmåde.

Har skadet foreningen

Johnny Nielsen er heller ikke begejstret for fremgangsmåden. Han siger:- Man kan altså ikke bare ekskludere en mand, som har været med i foreningen i så mange år. Jeg mener, det har skadet foreningen meget, at bestyrelsen ikke har håndteret sagen professionelt.Fungerende formand, Jan Rose Andresen, ønsker ikke at kommentere sagen; ej heller ønsker han at oplyse, om man på onsdag skal vælge en ny formand, eller om han fortsætter som fungerende formand frem til 2019, hvor Per Jørgensens formandsperiode officielt udløber.Per Jørgensen ønsker heller ikke at kommentere sagen. Han sad i sin fjerde periode som formand for Maskinmestrenes Forening, da han blev fyret. Han udtalte senere:"Jeg ser frem til Maskinmestrenes Forenings generalforsamling i marts 2018, hvor vi skal gennemgå regnskabet..."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Sønderborg

Overvågning giver pote

Annonce