Annonce
Sport

Riza Durmisi skifter til Nice på en lejeaftale

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Venstrebacken er langt fra Lazios hold, og han bliver derfor lejet ud til Nice i den franske Ligue 1.

Når 2019 bliver til 2020, skifter fodboldspilleren Riza Durmisi til den franske klub Nice på en lejeaftale, der løber sæsonen ud.

Det skriver Nice på sin hjemmeside. I Nice bliver 25-årige Durmisi holdkammerat med Kasper Dolberg.

Ifølge B.T. har Nice sikret sig en købsoption på Durmisi. Han kan hentes for seks millioner euro til sommer, hvis lejeopholdet bliver en succes, skriver avisen.

Venstrebacken har ikke haft den store succes, siden han skiftede fra spanske Real Betis til italienske Lazio i sommeren 2018.

Han har ikke været på banen for Lazio siden 26. maj, og derfor lader klubben ham gå på en lejeaftale, så danskeren kan få mere spilletid.

De mange kampe på bænken og tribunen har også ført til, at Durmisi er langt fra en startplads Åge Hareides landshold. Da nordmanden tiltrådte i 2016, valgte han ellers Durmisi som det klare førstevalg på positionen.

Durmisi har spillet 23 A-landskampe, men den seneste ligger tilbage i marts sidste år, da han var med i 1-0-sejren over Panama på sin gamle hjemmebane på Brøndby Stadion.

Siden dengang har han kun været udtaget til landsholdet en enkelt gang. Det var i juni i år, hvor han endte med at varme bænken i EM-kvalifikationskampene mod Irland og Georgien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce