Annonce
Esbjerg

Ro i klasserne: Vittenbergskolen er blevet mobilfri

Jens Jakob Linneberg Stubkjær og Erik Jermiin Lindholdt skal nu ligesom alle andre elever på Vittenbergskolen Vadehav lægge deres mobiltelefoner i en kasse om morgenen, når de kommer i skole, mens de først får den igen efter sidste time. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Elever på Vittenbergskolen i Ribe skal nu lægge deres mobiltelefoner i en kasse om morgenen, og får den først tilbage efter sidste time. Afdelingsleder forklarer, at tiltaget skal fremme ro i klasserne fremme trivsel og nærhed.

Ribe: Efter en prøveperiode har Vittenbergskolen i Ribe nu besluttet, at elevernes mobiltelefoner skal forblive i et aflåst skab, indtil det ringer ud fra sidste time.

Beslutningen er taget i et samarbejde mellem lærere, elever og ledelse på skolen efter en prøveperiode siden skoleårets start, og dermed kan eleverne ikke længere tage mobilen frem i frikvarterne for at tjekke Snapchat, Messenger eller tiktok.

- Overordnet skal det være med at til at give mere ro i klasserne samt til at fremme den trivsel og nærhed, der ellers har været ved at smuldre. Derudover er det også en fordel, at undervisningen kan komme hurtigere i gang efter frikvarterne, forklarer afdelingsleder Anna Kirstine Villadsen, der ifølge JydskeVestkystens oplysninger dog må konstatere, at elever snyder med mobilerne, blandt andet ved at aflevere brugte mobiler i kassen, og derved beholde deres rigtige mobil i skoletasken.

Annonce

Godt og dårligt

Op til beslutningen er eleverne blevet taget med på råd via evalueringsskemaer for prøveperioden, men beslutningen møder selvsagt blandede følelser hos eleverne.

- Det er både godt og dårligt. Der er nogle i min klasse, der synes, det er unfair, og at man selv skal kunne styre det, mens andre allerede siger, at de har nemmere ved at fokusere, siger Jens Jakob Linneberg Stubkjær fra 9.c, som er næstformand i elevrådet på Vittenbergskolen.

Han og elevrådsformand Erik Jermiin Lindholdt efterlyser derfor, at eleverne får inspiration og redskaber til andre fælles aktiviteter i frikvarterne, og det bakker Anna Kirstine Villadsen op om.

- Måske skal vi få kigget på, hvilke muligheder der er i kantinen, og så kan det være, vi skal lave en turnusordning til boldbanerne samt bestilt flere bolde, siger hun.

Vittenbergskolens initiativ gælder ikke for skolens lærere og ledelse.

Ud over Vittenbergskolen Vadehav er et lignende tiltag også på vej på Ansgarskolen Vadehav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce