Annonce
Kolding

Ro i maven i hele ansættelsesudvalget: Kolding har fundet sin nye socialdirektør

Thomas Reintoft begynder i jobbet som Kolding Kommunes nye socialdirektør den 1. marts. Privatfoto
50-årige Thomas Reintoft begynder som ny socialdirektør i Kolding Kommune den 1. marts. Han kommer fra en stilling som direktør for børn og unge i nabokommunen Billund.

Kolding: Efter at have slået stillingen op to gange er det ti mand store ansættelsesudvalg blevet enige om, at 50-årige Thomas Reintoft skal være Koldings nye socialdirektør. Han blev udvalgt blandt 31 kandidater.

Thomas Reintoft er uddannet cand.scient.pol. og har de seneste ti år arbejdet med de sociale opgaver på børne- og ungeområdet i Vejle og Billund Kommuner, først som chef og senere som direktør. Derudover har han erfaring fra Rudersdal, Aarhus og Københavns Kommuner.

- Jeg glæder mig til at arbejde med at udvikle socialområdet i Kolding. Kommunen er i front i forhold til at udvikle nye metoder til at få mødet mellem borgeren og kommunen til at ske på en ligeværdig måde, siger Thomas Reintoft i en pressemeddelelse.

Han har suppleret sin praktiske erfaring med en række kurser som KIOL Executive toplederuddannelse, hvor KIOL står for Kursus I Offentlig Ledelse, samt andre kurser i ledelse fra blandt andet Oxford University.

Den nye socialdirektør bor i Vejle med sin kone og tre børn.

Annonce

Socialdirektør

Socialdirektør

  • Jobbet som direktør i socialforvaltning blev ledigt, da kommunens socialdirektør gennem 22 år måtte forlade jobbet, efter at revisionsfirmaet BDO påviste, at der blev lavet fusk med tallene i socialforvaltningens årsregnskab for 2018.
  • Jobbet blev slået op to gange, og der kom i alt 31 ansøgninger til stillingen.
  • Den nye socialdirektør tiltræder i Kolding Kommune den 1. marts.

Ro i maven

Ansættelsen af den nye socialdirektør blev godkendt på byrådsmødet tirsdag aften, og Thomas Reintoft begynder i Kolding Kommune den 1. marts.

Koldings tidligere socialdirektør, Lars Rasmussen, fratrådte i august efter rod i forvaltningens regnskaber.

Borgmester Jørn Pedersen (V) fortæller, at alle i ansættelsesudvalget var enige om, at Thomas Reintoft var den mest spændende af de 31 kandidater.

Kolding har et par gange prøvet ikke at træffe det rigtige valg. Hvad har I gjort for at være sikre på at få den rette til jobbet?

- Da vi slog jobbet op første gang, fik vi også tre spændende kandidater i kikkerten, men der var bare ikke den rigtige mavefornemmelse bordet rundt. Så der valgte vi at sige, at vi prøver at slå stillingen op en gang mere. Anden gang viste det sig, at vi kom til at sidde med tre kandidater, der gav os ro i maven, svarer borgmesteren.

Han synes, at det har fungeret godt med et ti mand stort ansættelsesudvalg. Alle gruppeformænd for de politiske partier i byrådet, kommunaldirektøren, borgmesteren, den konstituerede direktør fra socialforvaltningen og fællestillidsmanden siddet med ved bordet. Udvalget har fået assistance fra konsulentvirksomheden Genitor.

- Det er umagen værd at være så mange i ansættelsesudvalget. Det betyder, at den nye direktør ikke bare er ansat af en borgmester og en udvalgsformand. Den nye direktør er vitterligt set an af alle de politisker partier, en medarbejderrepræsentant og direktørkolleger. Det, tror jeg, er utroligt gavnligt, for jo flere øjne, der kigger med, desto større er chancen for at træffe det rigtige valg, siger Jørn Pedersen.

Social- og handicapchef Bettina Brøndsted har det seneste halve år været konstitueret i stillingen som socialdirektør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Advokat fortæller om arv og testamente

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce