Annonce
Billund

Erfaren venstrepolitiker skifter de voksne ud med de unge - men beholder fokus på beskæftigelsesområdet

Robert Terkelsen (V) har i de forløbne fire år stået i spidsen for voksenudvalget. I de kommende fire år skifter han udvalg, men han skal fortsat være formand for beskæftigelsesområdet, da han bliver formand for unge- og beskæftigelsesudvalget. Arkivfoto: Christer Holte
Selvom det til tider er foregået i blæsevejr, har Robert Terkelsen (V) været glad for at være formand for voksenudvalget. Efter nytår slipper han tøjlerne og bliver i stedet formand for unge- og beskæftigelsesudvalget.

Filskov: Det bliver et andet udvalg, han kommer til at stå i spidsen for, men visse arbejdsområder bliver alligevel de samme i de kommende fire år for Robert Terkelsen (V). Efter en periode som formand for voksenudvalget skal han i den kommende periode være formand for unge- og beskæftigelsesudvalget.

Frem til årsskiftet høre beskæftigelsesområdet hjemme under voksenudvalget, men det kommer fremover til at ligge i det nye unge- og beskæftigelsesudvalg. Herfra bliver kulturen til gengæld flyttet og skal fremover bo sammen med teknik og miljø.

Robert Terkelsen forestiller sig, at han i de kommende fire år nok vil få mere fokus på beskæftigelsesområdet end i de fire år, der snart er gået.

Annonce

- Voksenområdet har spændt meget vidt, og når et område er så bredt, kommer noget til at fylde mere end andet. Det vil typisk være de steder, der er udfordringer, som kommer til at fylde meget, og så får man ikke fokuseret så meget på det andet, siger Robert Terkelsen.

- Vi har brugt langt mere tid på handicap- og psykiatriområdet end på beskæftigelse, men det er også der, vi har haft de store udfordringer. Det andet er gået fint, og så er vi nok ikke kommet så meget i dybden med det. Vi har desuden haft et paragraf 17, stk. 4-udvalg, som har lavet en beskæftigelsesplan, så de har overtaget noget af det, siger han.

Har forsvaret upopulære beslutninger

Der har den seneste tid været en anelse blæsevejr på voksenområdet. Plejecentret Engbo blev lukket, psykisk sårbare og handicappede fik et fælles cafétilbud, og psykisk sårbare borgere fik mulighed for at flytte ind i ledige boliger på Omme Centret. Alle sammen emner, der gav massiv offentlig debat, og hvor Robert Terkelsen måtte stå forrest og forsvare de ikke altid populære beslutninger.

Robert Terkelsen

  • 58 år.
  • Bosiddende i Filskov.
  • Arbejdede som minkavler, indtil erhvervet for et år siden blev nedlagt. Arbejder nu hos Billund VVS.
  • Gift med Bodil, der er ansat hos garnbutikken Cirkeline i Grindsted.
  • Har to børn på 24 og 27 år.
  • Blev for første gang valgt til kommunalbestyrelsen i 2005. Er i indeværende periode formand for voksenudvalget.
  • Bliver i den kommende periode formand for unge- og beskæftigelsesudvalget.

Robert Terkelsen forestiller sig umiddelbart ikke, at det blæsevejret er lige så voldsom, når det er unge- og beskæftigelsesudvalget, man står i spidsen for, men som han siger, kan man altid blive overrasket.

- Inden for handicap-, psykiatri og ældreområdet er der nogle enormt stærke interesseorganisationer, som selvfølgelig gør, hvad de er sat i verden for. Det er også med til at skabe en masse opmærksomhed, siger Robert Terkelsen og understreger, at disse interesseorganisationer gør et godt stykke arbejde inden for deres felt.

- Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med dem, og de er også med til at være nogle væsentlige ting frem. Vi har blandt andet haft et fortrinligt samarbejde med ældrerådet, siger han.

Voksenområdet har spændt meget vidt, og når et område er så bredt, kommer noget til at fylde mere end andet. Det vil typisk være de steder, der er udfordringer, som kommer til at fylde meget.

Robert Terkelsen (V), kommende formand for unge- og beskæftigelsesudvalget
Annonce
Billund For abonnenter

Brugere af Mødestedet er utilfredse: Vi blev lovet et hus, men nu tager kommunen det meste

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Rotterne kommer på uønsket visit i private boliger: Anmeldelser fra borgerne steget voldsomt

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Billund

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Aabenraa

Efter katastrofevalg for DF: Ida har vippet Arne af pinden

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Haderslev

Bedste skruer op for julehyggen

Varde For abonnenter

Politikeren skiftede prangende Mercedes ud med hverdagsbil: Tidligere var armbevægelserne større på 60 års fødselar

Sydjylland

I aften går det løs: Politiet klar med kæmpe julerazzia

Annonce