x
Annonce
Læserbrev

Robot-debattør mod flis

Læserbrev: Anders Petersen må være ansat som robot-debattør hos "Verdens Skove".

Hver gang ordet skovflis dukker op i pressen, så sender han et enslydende og usagligt angreb mod afsenderen, denne gang Tønder Fjernvarmeværk. Næste gang kan det være varmeværket i Holstebro.

Det er forklaringen på, at en mand med bopæl i København S pludselig blander sig i varmepolitikken i Tønder. Her kan man virkelig tale om et "fjernvarmesynspunkt".

Tønder Fjernvarmeværk skal naturligvis ikke ændre på sine planer. Det er forbundet med sund fornuft, at man nu planlægger en omstilling til skovflis. Denne flis kan i fremtiden komme fra affaldstræ fra de sønderjyske skove.

Det er da sund fornuft at bruge biomasse frem for olie og kul til opvarmning, særligt når det samtidigt gavner skovene økonomisk og beskæftigelsen af skovarbejdere, entreprenører og vognmænd.

Hvis I er i tvivl, så tal med varmeværkerne i Bredebro, Skærbæk, Brørup, Bramming, Haderslev, Rødekro og Sønderborg. Dem har vi nu over mange år leveret flis til, til alles tilfredshed.

Robotterne bag "Verdens Skove" består af en flok gamle hippier, som har sat sig det mål at stoppe al skovning i de danske skove. De vil have urørte skove, og så skal vi danskere i stedet importere vort træ fra udlandet.

Nej, vi skal fortsætte med at forvalte vore skove på en bæredygtig måde. Siden stenalderen har vi hentet træ i skovene, det skal vi naturligvis fortsætte med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

112

Fyrrum udbrændte

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce