Annonce
Aabenraa

Robotbygning i Felsted

Billedtekst: Robotterne R2D2 og Jimo gør sig klar til at vise, hvordan man danser robotdans på Felsted Bibliotek. Foto: Kate Frank Pommer

Felsted: Biblioteket i Felsted vil gerne have fat i så mange Star Wars- og robotnørder i Felsted som muligt, når der mandag 21. januar mellem kl. 14 og 17 er Makerspace.

Her kan deltagerne bygge og programmere robotter, som deltagerne kan få til at lave lyde og bevæge sig den vej, de synes.

En tro kopi af R2D2-robotten fra Star Wars står klar, som man kan få til at løfte små ting med armene eller danse med robotvennen Jimo.

Deltagerne kan også se, hvordan en 3D-printer fungerer og måske være med til at vælge, hvad den skal printe næste gang.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce