Annonce
Sønderborg

Robotter til åbent hus på Alsion

1. februar byder SDU Sønderborg på Alsion velkommen til åbent hus. Foto: SDU
SDU Sønderborg på Alsion har lørdag 1. februar åbent hus, hvor man kan høre om de bachelor- og kandidatuddannelserne universitetet tilbyder og hilse på en robot.

Sønderborg: Blandt andre over 100 tyskere fra Kiel, Hamborg og Flensborg har allerede meldt deres ankomst, når SDU Sønderborg 1. februar kl. 9.30-14.00 holder åbent hus. Men også kørende robotter blander sig mellem gæsterne, når universitetet åbner dørene i næste måned.

Her vil de studerende vise forskellige semesterprojekter frem, mens der svares på spørgsmål af både nuværende og tidligere studerende, undervisere, studievejleder samt administrativt personale, som kan hjælpe dig et skridt videre i processen. Der bliver desuden budt på oplæg, workshops og præsentationer af de enkelte uddannelser. Sidstnævnte foregår på engelsk.

På SDU Sønderborg udbydes følgende studier:

Bacheloruddannelser: Civilingeniør i Electronics (Foregår på engelsk) Civilingeniør i Engineering, Innovation and Business (Foregår på engelsk) Civilingeniør i Mechatronics (Foregår på engelsk) Erhvervsøkonomi, HA - Global Business Relationships (Bachelor) Erhvervsøkonomi, HA - Meritforløb (Bachelor) Europæiske studier (Bachelor) International erhvervsøkonomi med fremmedsprog - engelsk/tysk - dansk/engelsk Diplomingeniøruddannelser: Diplomingeniør i Electronics (Foregår på engelsk) Diplomingeniør i Mechatronics (Uddannelsen foregår på engelsk)

Kandidatuddannelser: Cand.merc.int., Sønderborg/Flensborg Civilingeniør i Electronics Odense Civilingeniør i Electronics Sønderborg Civilingeniør i Engineering, Innovation and Business Civilingeniør i Mechatronics

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce