Annonce
Indland

Robyn vækker stor begejstring hos anmelderne

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Robyns sensuelle og flotte sceneshow forførte de mange tilskuere og anmeldere, der uddeler topkarakterer.

- Sådan skal det gøres, indleder Ekstra Bladets anmelder sin anmeldelse af Robyn, der natten til lørdag gav koncert på Roskilde Festivals Orange Scene.

Og begejstringen hos Politiken var også stor, der kalder Robyns optræden en "popmusikalsk pragtpræstation".

Med henholdsvis seks ud af seks stjerner fra Politiken og fem stjerner fra både Ekstra Bladet og Gaffa er de tre mediers anmeldere enige om, at Robyn forførte de mange popglade natteravne.

- Fredag nat ramte svenske Robyns lange popkarriere et højdepunkt. Hun gav simpelthen den bedste popkoncert nogensinde på Roskilde Festivals største scene, skriver Simon Lund, som er musikredaktør på Politiken.

- Efter tre intetsigende dage på Orange trådte Robyn ind i hovedscenens rampelys og mindede om, at populærmusikken stadig kan noget særligt, skriver Thomas Treo fra Ekstra Bladet.

Gaffas anmelder kalder Robyns sceneshow for en "popfest, der ramte lige i solar plexus." Særligt storhittet "Dancing om My Own" får ros.

- Op til første omkvæd stopper Robyn bandet og sig selv og lader publikum synge omkvædet alene. Hele pladsen stemmer i, og det giver gåsehud at høre - formodentlig også på scenen, skriver Gaffas anmelder, Ole Svidt.

Hans eneste kritikpunkt går på, at der ikke var den store variation i musikken, hvor de regulære ballader var helt sorteret væk.

Ifølge Ekstra Bladets Thomas Treo var de afdæmpede numre "With Every Heartbeat" og "Who Do You Love?" et antiklimaks, mens Politikens anmelder finder overgangen ekstatisk.

- Til sidst ramte vi ekstasen under disco-kuglen med et af de mest effektive dobbelt-punches popmusikken kan byde på med "Dancing On My Own" og "Missing U". Før vi efter godt fem kvarter blev sat forsigtigt ned på jorden igen i et ekko af en blid morgenfest på Ibiza på "With Every Heartbeat" og "Who Do You Love”.

BT's anmelder Kristian Dam Nygaard kvitterer kun med to stjerner og kalder koncerten for "årets skuffelse".

- Det rører dog ikke ved, at den største del af Robyns, på papiret store brag i Roskilde - sammenlignet med forventningerne blev årets skuffelse.

- Med hits som "Dancing On My Own" og "Missing U" blev publikum effektivt sendt hjem i seng med verdens største smil. Men man skulle nok have været kæmpe fan helt oppe foran for ikke at være gået hjem med en lidt ærgerlig fornemmelse, lyder det fra BT.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce