Annonce
112

"Rock Nalle" og hans venner leverede nerve og sjæl

Søren Rislund, der havde fået lov at komme med i dagens anledning gav den på mundharpe. Foto: Jacob Schultz
Mens Anne, Sanne & Lis leverede stride strømme af 80'er hits på Store Scene, serverede Nalle & his crazy Ivans + Søren Rislund tyk blues på Pubscenen.

HADERSLEV: Han bar godt nok ikke guldbukser og palietter, som ikonerne på Store Scene, men Nalle og hans venner var autentiske, da de fredag aften gav koncert på Kløftens Pubscene. Og med nerve og sjæl nåede ud til deres publikum, som de fik sat i sving allerede under tredje nummer, da de lev bedt om at synge "Shake your hands".

Dejlig tyk blues leveret siddende, men med stil. Jo, Nalle & his crazy Ivans + Søren Rislund passede som fod i hose til Pubscenen, og stemmen trængte smukt igennem, selv om stemmen har været godt i brug i mange år, og Nalle med sine 76 år ikke længere er blandt de yngste i klassen.

Annonce
Rock Nalle havde taget nogle musikalske legekammerater med på de skrå brædder på Pubscenen. Foto: Jacob Schultz

En oplevelse

En af dem, der fik lov at opleve Nalle, var Frederik Pedersen på 13 år. Han var på Pubscenen sammen med sin plejemor Else Ravn.

- Vi er kommet fordi Frederik for mange år siden var med på en festival sammen med os og vores søn, og det var sådan en stor oplevelse, så den besluttede vi at gentage her. Dertil ville vi gerne se Frederik Damkaer, som er en fætter, og Frederik er stor fan af Frederik, fortalte Else.

Men Frederik syntes også godt om Nalle og hans venner på scenen, det var også svært andet. Søren Rislund gav den med mundharpe, hvilket der var nogen blandt publikum, der fandt svært, fordi de var vant til, at han var sådan en, der "bare fyrede jokes af".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Dræbt bilist er endnu ikke identificeret

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Vejen

DM-premiere i aften: Mød skuespilleren

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];