Annonce
Indland

Rocker-afdeling skal give bedre stemning i fængslerne

Justitsministeren vil skille rockere og andre bandemedlemmer fra resten af de indsatte i fængslerne for at undgå ballade. Det kan gøre livet bedre for de andre indsatte og personalet, mener fængselsbetjentene.

En stor del af de godt 300 Hells Angels-rockere, Bandidos-rockere og andre bandemedlemmer, der lige nu er spredt omkring i de danske fængsler skal samles i en stor afdeling og fordeles på andre særskilte afdelinger.

Det vil justitsminister Morten Bødskov (S) foreslå onsdag, når regeringen fremlægger et udspil til en ny aftale for Kriminalforsorgen, der driver de danske fængsler.

- De skal simpelthen væk fra de andre indsatte, fordi de øger spændingerne, bidrager til konflikterne og gør det vanskeligt at have en effektiv indsats, hvor vi får flest muligt ud på den anden side af fængselsmuren, uden at de havner i kriminalitet igen, siger han til Jyllands-Posten.

Forslaget indebærer, at der skal oprettes en ny afdeling med plads til 48 bandemedlemmer, og derudover lægger regeringen op til, at de eksisterende afdelinger i fængslerne skal laves om til mindre enheder, så rockerne kan isoleres.

- Kriminalforsorgen får økonomi til at lave det. Vi skal væk fra, at man ikke er i stand til at håndtere et problem, som politiet og domstolene har løst, nemlig at vi har fået fat i mange af de typer. Nu skal det håndteres i Kriminalforsorgen, så de typer ikke for lov til at terrorisere andre indsatte og sætte sig på miljøet i fængslerne, siger Morten Bødskov.

Fængselsforbundet, der organiserer de ansatte i fængslerne, har længe ønsket, at rockere og andre bandemedlemmer blev skilt fra de øvrige fanger.

- De intimiderer personalet, sætter sig på magten i forhold til de andre fanger og står bag en stor del af indsmuglingen, hvor vi finder et hav af mobiler og anabolske steroider, siger forbundets formand, Kim Østerbye, til Jyllands-Posten.

Regeringens udspil indebærer også en større indsats for at uddanne de indsatte, så de har bedre muligheder for at bryde med den kriminelle verden, når de forlader fængslet.

- Vi ved, at det virker, hvis folk har et solidt fodfæste enten i uddannelsessystemet eller på arbejdsmarkedet, når de kommer ud på den anden side af muren, siger Morten Bødskov til Politiken.

Han vil have gennemført en nytænkning af behandlingen af de indsatte, fra det øjeblik de træder ind gennem fængselsporten. Den nytænkning skal resultere i et nyt og mere effektivt resocialiseringsprogram.

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Dorthes 15-årige datter blev fundet død på sin efterskole: - Da de nævnte, at det var Sanja, rejste jeg mig, gik ind i stuen og skreg helt vildt

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

EfB

Jeppe Højbjerg: Jeg er bekymret for EfB’s fremtid

Esbjerg For abonnenter

Aleksander udsatte sig selv for smerte, da han brugte en lighter og en tøjklemme til at brænde et 30 centimeter motto på sin venstre arm: - Det blev nærmest en slags hjernevask

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Varde

Tidligere byrådsmedlem står frem og retter kritik mod kommunen i sag om mulig svindel med kommunale midler

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

EfB For abonnenter

EfB lukkede sæsonen med dødkedelige 94 minutter og 2-2 mod Jammerbugt: Mareridtet er forbi – eller er det?

Kultur For abonnenter

Succesforfatterens triste ungdom: Mobberi på seminariet kom til at præge hele hendes liv

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Annonce