Annonce
Aabenraa

Rockerborg: HA-supportere er flyttet ind i sønderjysk landsby

Det er på adressen Aabenraavej 38 ved Holbøl mellem Aabenraa og Kruså, HA-supporterne Devils Choice er ved at indrette sig. Foto: Claus Thorsted

De er i Esbjerg, Rødding og nu også den sydlige del af Sønderjylland, HA-supporterne fra Devils Choice. Det bekræfter Hells Angels' Jørn "Jønke" Nielsen, som tidligere har været med til at omdanne en Devils Choice-afdeling i Esbjerg til Hells Angels.

Holbøl: - De virker så rare. - Og de handler hos vores lokale købmand.

Tilflytterne til Holbølmark ved landevejen mellem Aabenraa og Kruså er måske ikke helt så hyggelige, som nogle af beboerne i området tror. Det har nemlig vist sig, at ejendommen Aabenraavej 38, 6340 Kruså, er indtaget af Devils Choice MC South Area, der er en støtteklub for Hells Angels.

Devils Choice har i forvejen to afdelinger i JydskeVestkystens udgivelsesområde. Nemlig i Esbjerg og Rødding.

- Det er korrekt, at Devils Choice MC Denmark har åbnet en ny afdeling i Sønderjylland, Devils Choice MC South Area, skriver Jørn "Jønke" Nielsen, Hells Angels, i en mail til JydskeVestkysten.

JydskeVestkysten har - da det endnu ikke var bekræftet hvilken gruppering, der var flyttet til landsbyen - talt med flere kilder i Holbøl, som fortalte, at det er rockersupportere, der holder til i ejendommen. Ingen ville dog sige noget til citat. Selvom alle sagde, "de virker så rare".

Ejendommen, der er tale om, husede tidligere en autohandel og ligger i Holbølmark ud mod landevejen mellem Aabenraa og Kruså. Siden ejendommen fik ny ejer, er der ryddet op på grunden og lavet tonede ruder ud mod vejen ind til Holbøl.

Annonce

Devils Choice blev til Hells Angels


  • Devils Choice MC slog sig i april 2010 ned i en ejendom på Ingemanns Allé i Esbjerg, som tidligere havde huset gruppen Chieftains MC Seaside, der blev til Devils Choice MC Seaside.
  • I sommeren 2011 blev afdelingen til den "ægte vare", da Devils Choice blev afløst af Hells Angels i Esbjerg.
  • I maj 2016 sagde Hells Angels farvel til Esbjerg for at flytte til Aarhus og overlod igen klubhuset på Ingemanns Allé til supporterne fra Devils Choice.
I foråret 2010 var 300 Hells Angels-medlemmer og -støtter i Esbjerg for at markere stiftelsen af støttegruppen Devils Choice. I sommeren 2011 tog Hells Angels over, men efter knap fem år flyttede Hells Angels til Aarhus og afdelingen blev igen til Devils Choice. Arkivfoto: Henrik Dons Christensen

Housewarming

Hells Angels ønsker ikke konkret at fortælle, hvad formålet er med at oprette en supporterafdeling i Holbøl.

- Ud over en ganske naturlig udvikling af motorcykelklubben er der ingen mål, lyder det fra Jørn "Jønke" Nielsen.

Det var først pr. 10. juli sidste år, at ejendommen i Holbøl fik ny ejer, men et kig på Facebook viser, at Devils Choice allerede etablerede den nye afdeling i april.

JydskeVestkysten skrev kort før jul om den mulige rockerborg i Holbøl, og det fik rockerne til at reagere. De sendte en invitation til journalisten, der skrev artiklen. Lørdag den 26. januar klokken 19 er der "1. Barhæng" i Holbøl.

Om det er journalisten, der skal hænges, eller om det er det ofte anvendte udtryk for en housewarming, fremgår ikke.

Syd- og Sønderjyllands Politi er vidende om, at der er et arrangement i kalenderen hos Devils Choice den 26. januar, men ønsker ikke at fortælle om, hvordan det vil blive håndteret.

- Det kommer meget an på efterretninger og situationen i almindelighed. Det kan jeg ikke kommentere på, siger vicepolitiinspektør Carsten Arentoft Andersen, der er leder af efterforskning i organiseret og økonomisk kriminalitet hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Avisen har talt med Jørgen Nielsen, der er formand for Holbøl og Omegns Borgerforening, om, hvad man lokalt synes om, at Devils Choice er kommet til byen, men han ønsker ikke at udtale sig.

Sådan ser den invitation ud, der tilflød JydskeVestkystens journalist.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce