Annonce
Indland

Rockere og bander holder lavere profil efter sag mod LTF

Antallet af tilknyttede til rockerklubber og bander falder, fortæller Rigspolitiet.

Forbuddet mod banden Loyal To Familia har ikke kun haft betydning for de mænd, der har været en del af miljøet. Også personer i rockergrupper og i andre bander har ændret adfærd.

Den udvikling mener politiet at have set i den senere tid, oplyser vicepolitiinspektør Søren Enevoldsen i Rigspolitiet.

- Forbuddet har helt sikkert haft en præventiv virkning, siger han.

Virkningen drejer sig dels om muligheden for at samles tydeligt i gadebilledet og på den måde at manifestere sig. Og dels om omfanget af faktiske kriminelle handlinger.

Politiet nedlagde et foreløbigt forbud mod Loyal To Familia i september 2018. Fredag fastslog Københavns Byret, at indgrebet var lovligt. Og samtidig blev grupperingen opløst i medfør af Grundloven.

- Det har haft en afledet effekt på rockergrupper og bandegrupperinger. Forbuddet har gjort noget, kan vi se, siger Søren Enevoldsen.

I øvrigt er det samlede antal personer, som politiet registrerer som enten medlemmer af eller tilknyttet til rockergrupper og bander, for nedadgående.

Aktuelt er i øvrigt 372 af de registrerede medlemmer for tiden enten varetægtsfængslet eller i færd med at afsone en dom.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce