Annonce
Læserbrev

Rod i regnskab

Læserbrev: Det er mærkeligt i disse dage at læse om afskedigelsen af socialdirektør Lars Rasmussen. Dels fordi den begrundes i regnskabsrod, som ledelsen tilsyneladende har haft kendskab til de seneste fem måneder uden konsekvenser for socialdirektøren, dels fordi forsøget på at skyde 19 millioner kr. til betaling i 2019 angiveligt skulle være begrundet i ønsket om at pynte et underskud på 34 millioner kr. Vanskeligt at forstå, at man ville risikere at blive grebet i regnskabsrod blot for at opnå et lidt mindre dårligt regnskab.

Har man haft lejlighed til at arbejde og løse opgaver med Lars Rasmussen, er det svært at begribe, hvordan denne ordentlige, dygtige og klarttænkende person skulle skabe den situation, beskrevet som årsag til hans afsked. En forvaltningschef må bære ansvaret for det, der sker i forvaltningen, javel - men alligevel?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce