Annonce
Aabenraa

Roerne og fodboldfolket blev sat i stå: Nu er de udfordret på indtægterne

Aabenraa Ro- og Kajakklub har i år måttet holde de større både på land. De kan nu komme på vandet, men roerne må indtil videre kun ro i faste hold. Arkivfoto: Søren Gylling
Foreningerne mærker både nedgang i indtægter fra kontingenter og fra andre aktiviteter. For eksempel plejer både roklubben og boldklubben i Aabenraa at tjene penge som hjælpere ved events.

AABENRAA: I Aabenraa Ro- og Kajakklub skulle der have været standerhejsning 28. marts med fejring af jubilarer og dåb af nye både. Det blev ikke til noget.

Først nu, to måneder efter nedlukningen af samfundet, er klubben begyndt at være på vandet med alle bådtyper, og stadig med restriktioner.

- Vi kan mærke det på medlemstallet. Nogle har meldt sig ud, og så har vi ikke fået nye, ligesom vi plejer. Normalt har vi en introduktionsdag for interesserede i marts eller april, men dagen blev aflyst i år, siger klubbens formand, Anne Traasdahl.

Hun anslår, at 20 ud af 160 medlemmer er faldet fra, og så plejer medlemmerne at hente indtægter til klubben som hjælpere ved det nu aflyste dyrskue og ved at arrangere sankthansbål sammen med naboklubben.

- Så vi kan sagtens bruge noget økonomisk hjælp, siger formanden, som derfor er glad for, at byrådets kultur- og fritidsudvalg vil opretholde tilskuddet til foreninger på trods af det i medlemstal og aktivitetsniveau, som har fulgt med coronanedlukningen.

Annonce

Vi kan mærke det på medlemstallet. Nogle har meldt sig ud, og så har vi ikke fået nye, ligesom vi plejer. Normalt har vi en introduktionsdag for interesserede i marts eller april, men dagen blev aflyst i år.

Anne Traasdahl, formand i Aabenraa Ro- og Kajakklub

Boldklub mangler arbejdsindtægt

I Aabenraa Boldklub er medlemskabet mindre sæsonbetonet end i rosporten, men også her kan coronakrisen mærkes. Klubben med cirka 650 medlemmer har senest sendt kontingentopkrævninger ud i marts, og ungdomsholdene står nu for tur.

- Vi har mærket en tilbagegang i kontingenter, og vi har flere restancer, men generelt er medlemmerne rigtigt flinke til at betale og støtte. Det er kun få, som har bedt om at få kontingenter tilbagebetalt, fordi vi lukkede ned for aktiviteterne, fortæller kasserer Flemming Christensen.

Klubbens økonomi bliver også påvirket af, at coronaen lukker for andre indtægter end kontingenter.

- Vi stiller normalt med frivillige til arrangementer som Amtsringridningen og Vi elsker 90’erne-koncerten. Og så havde vi satset på at få nogle ekstra sponsorer, fordi klubben fylder 100 år i år, men vi kan mærke, at nye sponsorer gerne vil afvente. Virksomhederne har det også svært, siger Flemming Christensen.

Han erkender, at klubben også har sparet nogle omkostninger under nedlukningen.

- Men netto er vi ramt, så det er godt, at kommunen er flink, siger kassereren for Aabenraa Boldklub, der også søger støtte i landsdækkende puljer, der er oprettet hos DIF og DGI.

Aabenraa Boldklub kommer på grund af coronaen til at mangle indtægter til aktiviteter for store og små. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

112

Lokal mand sigtet for røveri af ATV

Annonce