Annonce
forside

Rokade i ungdomsråd: Stefan giver stafetten til Sara

Ungdomsrådet har for første gang fået kontakt til elever i folkeskolen og holdt møde med elever fra Favrdalskolen. De efterlyste et sted at hænge ud efter skoletid. Unge vil gerne være fysisk sammen med andre unge og ikke kun digitalt, mener Stefan og Sara. Foto: Jacob Schultz

Haderslev Ungdomsråd har fået ny formand og har nu også fået kontakt til folkeskoleeleverne.

HADERSLEV: Indtil videre fungerer kønnenes ligestilling fuldt ud, når det gælder formandsposten i Haderslev Ungdomsråd. Det har fået sin fjerde formand, og det er en kvinde.

Formanden hed Nicolai Boysen, da Haderslev Ungdomsråd blev etableret. Han blev afløst af Genete Laumark Møller, der blev efterfulgt af Stefan Christensen. Nu har han overladt stafetten til Sara Norlander Jensen.

Annonce
Sara Norlander er den fjerde formand for ungdomsrådet, der blev etableret i 2011. Og hun er den anden kvinde på posten. Foto: Jacob Schultz

Rammer aldersgrænsen

Stefan Christensen, der er 24, er ramt af det for en ungdomsformand specielle forhold at være blevet for gammel. I vedtægterne for Haderslev Ungdomsråd fastslås, at rådet er for unge mellem 13 og 25. Oveni er Stefan Christensen blevet formand for de danske ungdomsråds landsdækkende netværk, så han har fået nye opgaver.

Sara Norlander holder sabbatår efter studentereksamen fra Haderslev Katedralskole, og hun overtager formandsposten i et råd, der nu har fået lokaler i Slotsgade 25, hvor der arrangeres lektiecafé, brætspilsaftener, koncerter og aftener med åben mikrofon.

Nye kræfter

- Vi har fået mange nye kræfter og flere engagerede frivillige med nye ideer, siger Sara.

Ungdomsrådet vedtog for nylig, at det ville oprette et aktivitetsudvalg, hvor der er plads til unge, der ikke har lyst til traditionelt organisationsarbejde, men nok lyst til at stable aktiviteter på benene.

- Og det kører for fuldt kraft. Vi har fået en med, der ikke havde hørt om Haderslev Ungdomsråd. Hun skyder ideer ud, som hun er brændt inde med i to år, fortæller Stefan Christensen, der fortsat vil hjælpe til med den årlige HUR-festival.

Festivalen skal fremover tilbage til rødderne og rumme mere kultur og politik. Den skal i højere grad afspejle, hvad ungdomsrådet står for i det daglige og ikke være en "mini-Kløften".

En fast kerne på 12-15 medlemmer holder ungdomsrådet kørende. For første gang har rådet fået hul igennem til folkeskoleelever og holdt workshops med elever fra Favrdalskolen. Det afslørede, at de ældste elever i grundskolen savner et sted at være, når man er for gammel til SFO, og især drengene efterlyser LAN-parties.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce