Annonce
Haderslev

Romeo og Julie taler dansk og tysk på Teatret Møllen

Julie taler tysk - og Romeo dansk i sommerens forestilling, som er en del af Genforenings-fejringen. PR-foto: Søren Hasselgaard Skaanning

Haderslev: Teatret Møllen opfører til sommer en unik udgave af Shakespeares Rome og Julie i forbindelse med den nationale markering af Genforeningen. I Teatret Møllens Romeo + Julie taler Romeo og hans familie dansk, mens Julie og hendes familie taler tysk. Kontrasten mellem de to sprog skal være med til at aktualisere historien og trække en rød tråd til grænsedragningen.

- Vi er gået efter at få de skuespillere, som passer allerbedst til rollerne. Udover de fastansatte skuespillere hos Teatret Møllen og Teater TID har vi derfor også været igennem flere castingforløb i Danmark og Tyskland for at finde de helt rigtige medvirkende. Ensemblet, som det står nu, er et drømmeensemble for mig, og jeg kan slet ikke vente med at komme i gang, siger Rasmus Ask, der er instruktør på forestillingen, i en pressemeddelelse. Rollelisten ser således ud:

Julie: Andrea Spicher. Romeo: Jens Kepny Kristensen. Capulet: Frank Thiel. Mercuto: Iza Mortag Freund. Benvolio: Ari Alexander. Paris: Thomas C. Rønne. Lorenzo: Connie Tronbjerg. Tybalt og Fru Capulet: Charity Laufer. Ammen og Montague: Ole Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce