Annonce
Sport

Ronaldo sender Juventus til tops i Serie A

Massimo Pinca/Reuters
Cristiano Ronaldo scorede to mål, da Juventus på hjemmebane slog Udinese med 3-1 i den italienske liga.

Juventus generobrede førstepladsen i Serie A søndag eftermiddag, og Cristiano Ronaldo stod for to af målene, da hjemmeholdet fra Torino vandt med 3-1 over Udinese.

Tilværelsen i toppen af tabellen kan dog være kortvarig, da Inter senere søndag kan overhale Juventus, hvis Inter tager en sejr på udebane over Fiorentina.

Udinese, der havde Jens Stryger Larsen med fra start, kunne ikke stille meget op mod det stærke hjemmehold, og nederlaget betød, at klubben blev på 15 point efter 16 kampe og ligger på 17.-pladsen lige over nedrykningsstregen.

Allerede efter ni minutter satte Ronaldo gang i målscoringen. En clearing fra Udinese-forsvaret røg direkte ud til den portugisiske stjerne, der kom stormende mod bolden og hamrede den fladt i mål.

Med små ti minutter til pause var angriberen igen på pletten, da han blev spillet fri i dybden af Gonzalo Higuain, og Ronaldo fik med førsteberøringen bolden i kassen.

I halvlegens tillægstid var det så forsvarsspilleren Leonardo Bonucci, der headede bolden i mål efter et hjørnespark, og Juventus gik til pause komfortabelt foran med 3-0.

Det var der ikke meget, gæsterne fra Udinese kunne gøre ved i anden halvleg.

Juventus styrede generelt spillet, og Ronaldo havde flere gange mulighed for hattrick, men manglende den sidste skarphed.

I det sidste minut af tillægstiden lykkedes det dog for gæsterne at pynte på resultatet, da Ignacio Pussetto fik sidste fod på bolden i et tøvende Juventus-forsvar.

Det ændrede dog ikke på, at hjemmeholdet til sidst kunne sætte tre point ind på kontoen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kvinde påvirket af amfetamin standset

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Haderslev

Biskop taler ved afstemningsfest

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];