Annonce
Tarm

Ros fra både ansatte og arbejdsgivere til kommunalt projekt om sygefravær

Rosende ord til Projekt Langtidsrask fra både ansatte og virksomheder. PR-foto
Projekt Langtidsrask har hjulpet ansatte i både offentlige og private virksomheder med at få helbred, arbejde og privatliv til at hænge sammen.

Ringkøbing-Skjern: Projekt Langtidsrask, der bekæmper sygefravær i Ringkøbing-Skjern Kommune, udløber ved udgangen af 2019. Men en midtvejsevaluering foretaget af konsulenthuset Cabi viser allerede nu, at projektet har været en succes.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Evalueringen viser blandt andet, at tre ud af fire medarbejdere, der har brugt tilbuddet om anonyme råd og vejledning, siger, de har fået en større viden om symptomer og udfordringer.

Ligeledes svarer 75 procent af de adspurgte, at de er mere opmærksomme på, at der findes en række tilbud, hvor de kan få hjælp i forhold til daglige udfordringer.

Samtidig svarer over halvdelen, at de har fået redskaber til at håndtere deres symptomer, mens samme procentdel siger, at de er blevet mere opmærksomme på hjælp til selvhjælp.

Annonce

Projekt Langtidsrask

Projekt Langtidsrask er et samarbejde mellem Beskæftigelse og Sundhedscenter Vest i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Siden februar 2018 har medarbejdere med udfordringer af fysisk, psykisk eller social karakter kunnet henvende sig hos projektleder og socialrådgiver Christina van Diemen og fysioterapeut Marianne Nørremark og få råd og vejledning om muligheder i den kommunale forvaltning, i den offentlige sygesikring og i private sundhedsforsikringer. Medarbejderne kan desuden henvende sig på telefon og mail.

Projektet udvides løbende, men foreløbig deltager Vestas i Ringkøbing og Lem, Arla Danmark Protein, GPV i Tarm, VM Tarm samt en lang række områder inden for kommunens sundhed- og omsorgsafdeling heriblandt Skjern Hjemmepleje samt plejehjemmene Holmbohjemmet, Rosenlunden og Centerparken.

Bedre klædt på

Langtidsrask har ifølge Cabis evaluering været med til at klæde virksomhederne bedre på i forbindelse med forebyggelse.

- Lederne kan ofte sidde med mange forskellige problematikker fra deres medarbejderes side, hvilket er svært at tackle, da man som leder ikke har den viden og de oplysninger, der skal til for at hjælpe den enkelte medarbejder, siger lederen af Skjern Hjemmepleje Lone Larsen.

- Som HR Business Partner i Vestas ser jeg bestemt en værdi i projekt Langtidsrask og anerkender, at det kan være svært at måle værdien på kort sigt. Vi bakker 100 procent op om projektet - også, hvis der skulle komme en eller anden form for betaling, siger Kim Hvid Thomsen, HR Business Partner i Vestas Wind Systems.

Økonomisk værdi

Indsatsen betaler sig - også på den økonomiske bundlinje, viser en business case, som Cabi har lavet.

Beregninger med udgangspunkt i én konkret henvendelse viser, at Projekt Langtidsrask set over en periode på 69 uger kan have sparet kommunekassen for knap 130.000 kroner.

En af de sidst ankomne virksomheder i projektet er VM Tarm. Her ser administrerende direktør Holger Ross Lauritsen også stor værdi i projektet, selv om det er for tidligt at vurdere, om indsatsen kan måles direkte på sygefraværet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce