Annonce
Esbjerg

Ros fra DI til Esbjerg: Erhvervs-playmaker skal sikre unge  erhvervspraktik

I venstre side af billedet ses Venstres Jakob Lose, der glæder sig over den erhvervsplaymaker, kommunen nu i kraft af budgetforliget kan ansætte for en foreløbig to-årig periode. Siddende ses borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og til højre SFs Jørn Boesen Andersen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Alle elever i Esbjerg Kommunes folkeskoler skal kunne komme i erhvervspraktik, så de kan finde den rette hylde i tilværelsen, og med budgetforligets aftale om ansættelse af en erhvervsplaymaker, har kommunen taget første skridt, mener forslagsstiller Jakob Lose (V). DI roser beslutningen.
Annonce

Esbjerg Kommune: Alle elever i Esbjerg Kommunes folkeskoler bør kunne komme i erhvervspraktik, og derfor er der også stor ros fra Dansk Industri Sydvestjylland til den ekstra, såkaldte erhvervsplaymaker, der nu kan ansættes i kraft af det senest indgåede forlig om Esbjerg Kommunes budget.

Det er to-tre måneder siden, Venstres Jakob Lose foreslog, at der skulle sikres en mere klar strategi for erhvervspraktikken, som hidtil har været op til skolerne selv, og det ønske er blevet blåstemplet i de nys overståede budgetforhandlinger, hvor der blev afsat 550.000 kroner hvert år i to år, så der fra næste år er to erhvervsplaymakere ansat i Esbjerg Kommune.

Annonce

Manglende politik

Jakob Loses forslag kom i sin tid i kølvandet på, at Esbjerg var droppet hele 27 pladser ned, da Dansk Byggeri udgav sin årlige rapport om erhvervsvenligheden i de danske kommuner. Tilbagegangen skyldtes blandt andet skattestigninger og gebyr-satser på byggesagsbehandling og erhvervsaffald, men også at kommunen ikke har en politik om erhvervspraktik i folkeskolen.


Vi ønsker et skarpt fokus på erhvervspraktikken for vores folkeskoleelever, men vi har ikke den færdige løsning endnu. Den skal vi lave sammen med erhvervsorganisationerne.

Jakob Lose (V)


- Jeg er rigtig glad for, at vi kunne finde plads til udvidelse af erhvervsplaymaker-ordningen. Vi synes, at koblingen mellem erhvervslivet og folkeskolen er enormt vigtigt, for de unge er fremtidens arbejdskraft, og jo bedre, vi kan klæde dem på til at finde en retning i livet, desto bedre er muligheden for, at erhvervslivet kan opretholde den nødvendige rekruttering i fremtiden. Derfor er det et stærkt signal, vi nu sender. Vi ønsker et skarpt fokus på erhvervspraktikken for vores folkeskoleelever, men vi har ikke den færdige løsning endnu. Den skal vi lave sammen med erhvervsorganisationerne, siger Jakob Lose, der var en af Venstres budgetforhandlere.

Annonce

Gode elementer

Ifølge formanden for DI Sydvestjylland, Jesper Toft Mathiasen, har det været et stort ønske i flere år, at alle elever i folkeskolen kommer i erhvervspraktik, og han glæder sig derfor meget over det element i budgetaftalen. Men det er ikke det eneste:

- Budgetforliget indeholder mange gode elementer. For eksempel er der budgetteret med et glædeligt løft til folkeskolen, herunder forbedring af indeklimaet i skolerne og forbedringer af IT-udstyret, siger han desuden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce