Annonce
Vejen

Ros til chefen for at dele arbejdet

Carlo Jessen synes, det er gået over gevind med regeringens nedlukning af Danmark og frygter, tusinder vil stå uden arbejde, når krisen er ovre. Til gengæld er han glad for, at hans arbejdsgiver, indehaver af Dansk Eksport Emballade i Føvling, Thommas Jensen, har organiseret arbejdet, så færrest mulige ansatte er blevet fyret. Foto: Steen Rasmussen
Pedel på Dansk Eksport Emballage i Føvling Carlo Jessen er glad for, at indehaver Thommas Jensen midt i krisen har fundet en model, som fastholder de fleste medarbejdere i jobbet.
Annonce

FØVLING: Skal der endelig være ét lyspunkt i al den tumult, som regeringens håndtering af coronavirussen har skabt, så er det indehaver af Dansk Eksport Emballage i Føvling, Thommas Jensen.

Det mener virksomhedens pedel og altmuligmand Carlo Jessen, som synes, arbejdsgiveren skal i glas og ramme, køres i guldkaret gennem hovedgaden, have bragt rundstykker til døren hver søndag og ikke mindst hyldes i avisen.

Det gør vi så.

- Jeg synes, det er flot, som Thommas først og fremmest har tænkt på sine medarbejdere og fået skruet en model sammen, som har betydet, at kun nogle få har måttet fyres. Det er lykkedes ham at fastholde langt de fleste af os ved at sende os på fordeling, så vi deles om det arbejde, der heldigvis fortsat skal laves. Han kunne have valgt at give langt flere en fyreseddel, men har kæmpet for at beholde så mange som muligt.

- Det er da flot, understreger Carlo Jessen.

- Det her breder sig jo som ringe i vandet. Alle holder igen. Mange små investeringer bliver sparet væk eller får lov at vente, og langsomt vil det sætte alt i stå. Det vil tage år, før vi kommer tilbage i fulde omdrejninger, og jeg tror, mange vil komme til at gå ledige meget længe. Det burde have kunnet gøres på en anden måde.

- Nej, det er godt, vi har en arbejdsgiver som Thommas. Han tager vare på sine folk uden at gå i panik. Jeg håber virkelig, det lykkes ham at holde det kørende, til det her er ovre.

Carlo Jessen har i øvrigt henvendt sig direkte til statsminister Mette Frederiksen. Han mener, det var provokerende, at massageklinikker over hele landet fortsat kan annoncere deres ydelser, mens f.eks. frisører skal lukke bixen.

- Der er vist ikke andre steder, man er så tæt på hinanden som på de der klinikker.

Statsministeren har endnu ikke kvitteret for Jessens henvendelse, men han kan konstatere, at omfanget af slibrige annoncer i Ekstra Bladet er reduceret kraftigt. Måske har hans brev haft en virkning.

Nej, det er godt, vi har en arbejdsgiver som Thommas. Han tager vare på sine folk uden at gå i panik. Jeg håber virkelig, det lykkes ham at holde det kørende, til det her er ovre.

Carlo Jessen

_

Produktionen på Dansk Eksport Emballage i Føvling er halveret, og mandskabet inklusive altmuligmand Carlo Jessen er sendt på fordeling, så de ansatte deles om det arbejde, der er tilbage. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce